Trump förbjuder HBT-flaggor på ambassader

Publicerad 9 juni 2019 kl 18.47

Inrikes. Trumpadministrationen har nekat flera amerikanska ambassader tillstånd att hissa regnbågsflaggan i samband med pridefestivaler under sommaren. Det uppger källor till NBC News.

Gilla artikeln på Facebook

Bland annat uppges ambassaderna i Israel, Tyskland, Brasilien och Lettland ha fått avslag på sina ansökningar om att hissa prideflaggan i juni.

Enligt NBC News är det särskilt obehagligt att ambassaden i Berlin inte får HBT-flagga eftersom den amerikanske ambassadören där, Richard Grenell, har utmålat sig som en förkämpe för homosexuella. Grenell är också själv helt öppet homosexuell.

Den förre presidenten Barack Obama gav alla amerikanska ambassader tillåtelse att hissa regnbågsflaggan på sina officiella flaggstångar under juni månad.

Under Trump har amerikanska UD dock krävt att ambassaderna ansöker om tillstånd att använda de officiella flaggstångarna i detta syfte.

En talesperson för USA:s ambassad i Berlin lovar dock att regnbågsflaggor kommer att hängas upp "på så många platser som möjligt" på i ambassaden under pridemånaden, enligt NBC.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0