Fox News var tidigare president Trumps favoritkanal.

Trump uppmanar sina anhängare överge Fox News

Publicerad 12 november 2020 kl 17.38

Media. Fox News tittarsiffror har rasat efter anklagelser om att tv-kanalen gjort en kraftig vänstersväng i samband med presidentvalet. Nu uppmanar Donald Trump sina anhängare att börja titta på konkurrenterna Newsmax och OANN istället. Presidenten uppges också planera att starta en egen nyhetskanal.

Gilla artikeln på Facebook

"Antalet tittare på Fox News på dagtid har helt kollapsat. Ännu värre på helgdagar. Mycket sorgligt att se detta ske, men de glömde vad som gjorde dem framgångsrika, vad som förde dem dit. De glömde guldkalven. Den största skillnaden mellan 2016 och 2020 års val var Fox News", skriver Trump på Twitter.

Han har också retweetat ett stort antal inlägg från andra användare som angriper Fox News. Flera av dem skriver att de har slutat titta på tv-kanalen och gått över till konkurrenten Newsmax istället.

Newsmax och One America News Network (OANN) är två konservativa utmanare till Fox News. Newsmax, som går att streama gratis på nätet, har sett sina tittarsiffror öka kraftigt sedan valnatten, då många ilskna Trump-anhängare tycks ha sökt efter ett alternativ.

En användare som Trump retweetar uppmanar också Fox programledare Tucker Carlson, Sean Hannity and Laura Ingraham, som fortfarande visar stöd för presidenten, att lämna det sjunkande skeppet.

Enligt uppgifter till Axios planerar Donald Trump också att starta ett eget nyhetskanal för att utmana Fox News.

– Han planerar att förstöra Fox, ingen tvekan om det, säger en påstådd källa till Axios.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Svenska Gunnel, 27, dog som sexslav hos afghaner. Blev offer – redan före massinvandringen.0 Plus

Kultur