Trump varnar för en "ny, vänsterextrem fascism"

Publicerad 4 juli 2020 kl 11.05

Utrikes. Extremvänstern försöker genomdriva en "kulturrevolution" och förinta USA. Det sade Donald Trump i sitt nationaldagstal vid Mount Rushmore i South Dakota i natt.

Gilla artikeln på Facebook

I dag firas USA:s nationaldag, fjärde juli, och Donald Trump gick hårt åt extremvänstern i sitt tal.

Enligt presidenten är vänstern ute efter att förinta USA. Och Trump hävdade att extremvänsterns ideologi infiltrerat stora delar av samhället.

– I våra skolor, på våra nyhetsredaktioner och till och med i företagens styrelserum finns det en ny vänsterextrem fascism som kräver total följsamhet, sade han till åhörarna.

– Om man inte pratar deras språk, genomför deras ritualer, upprepar deras mantra och följer deras budord, kommer man bli censurerad, bannlyst, svartlistad, förföljd och bestraffad.

Enligt presidenten handlar det rentav om en "kulturrevolution" likt den i Kommunistkina som vänstern försöker genomdriva.

– Det kommer inte hända med oss, sade han riktad till publiken. Men tro inget annat. Denna vänsterextrema kulturrevolution är gjord för att omkullkasta den amerikanska revolutionen. På så sätt skulle de förstöra den civilisation som räddat miljarder från fattigdom, sjukdom, våld och svält och som lyft mänskligheten till nya höjder.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0