Asylsexvåldet
Jan Tullberg.

Tullberg om tafsande flyktingbarn: Bara en liten uppvärmning till vad som kommer

Publicerad 12 februari 2016 kl 15.58
Av Mattias Albinsson

Politik. Den asylrelaterade sexbrottslighet som Sverige drabbats av de senaste månaderna är ingenting mot vad som väntar. Det sade docent Jan Tullberg på ett seminarium som igår sändes på SVT.
 – Det är bara en liten mjuk uppvärmning till vad som kommer, sade han.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i måndags som Jan Tullberg, docent från Handelshögskolan i Stockholm, var inbjuden talare på ett seminarium som anordnades av Rotary på Hotell Scandic Star i Sollentuna. Seminariet, där även nationalekonomen Tino Sanandaji var inbjuden talare, sändes igår på SVT Forum.

Tullberg talade bland annat om hur den svenska demografiska sammansättningen påverkas av att nästan alla invandrare som kommer är män. Han jämförde med hur det ser ut i Kina och konstaterade att det i vissa åldersgrupper i Sverige nu går 125 män på 100 kvinnor, tack vare den stora invandringen.

– Det här är ett enormt problem! I Kina, som är det land med största obalansen, har man 112 män per 100 kvinnor. Där räknar man med att det är ett jätteproblem som leder till social misär, självmord och depressioner. Det leder till aggressioner, det leder till våld och problem. Detta är en social bomb som ligger och puttrar, konstaterade han och tillade ironiskt:

– Kineserna är väldigt bekymrade. Svenskarna är inte lika bekymrade.

Tullberg befarar att den stora obalansen kommer leda till allt mer sexuellt våld mot Sveriges kvinnor när många män blir utan partner.

– De ensamkommande flyktingbarn som vi har sett nu med lite tafsande och sådär är bara en liten mjuk uppvärmning till vad som kommer, sade han.

– Det här är ett strukturellt socialt problem och det är ingenting som kan lösas med att man håller en föreläsning i genusteori eller skickar invandrarna på någon etikettkurs med Magdalena Ribbing. Det är frågan om en misär vi skapar på ett egenhändigt sätt.

Tullberg tog även upp de politiska påståenden som ofta görs och som går ut på att Sverige behöver invandring för att rädda välfärden eller för att det föds för få människor i Sverige.

– Sverige har egentligen inget internt demografiskt problem, vi har ingenting som vi inte kan lösa med de riktlinjer som fanns i pensionsuppgörelsen.

Pensionsuppgörelsen från 1990-talet gick ut på att pensionsåldern höjs med ett år för varje två år som den beräknade medellivslängden ökar i Sverige, en lösning som Tullberg anser vara mer hållbar än att försöka lösa pensionsproblemet med hög invandring.

Att istället försöka fylla Sverige med invandrare jämförde Tullberg med ett kedjebrev och tog bland annat upp den amerikanske mångmiljardsvindlaren Bernard Madoff som exempel.

– Är politikerna svindlare eller är de lite bakom flötet? frågade sig Tullberg retoriskt.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.