Vansinneskörningen i Malmö

Två allvarligt skadade efter att ha blivit påkörda av flyende kriminella

Publicerad 11 februari 2015 kl 17.35

Inrikes. Tre personer rapporteras ha blivit påkörda idag i samband med en vansinneskörning i Malmö då en bil, som jagades av polisen, försökte komma undan. Två av de påkörda uppges vara allvarligt skadade och polisen har gripit två män för vansinneskörningen.

Gilla artikeln på Facebook

Olyckan inträffade på Amiralsgatan vid tvåtiden på eftermiddagen efter att polisen fått syn på en personbil som bedömdes vara "intressant".

– Vid tvåtiden är det en patrull som får syn på en personbil som är intressant som man vill stoppa och kontrollera, man ger också tecken till den här bilen men den försvinner från platsen. En stund senare får man syn på den här bilen igen, då är man i höjd med Karlskrona plan, man ger då signal igen att man vill stoppa den, men den kör i hög hastighet från platsen, berättar Nils Norlin på polisens ledningscentral för Fria Tider.

– Ett tag senare får man syn på den här bilen igen och den har då varit inblandad i en olycka på Amiralsgatan. Det är den här bilen och ytterligare tre andra bilar som varit inblandade i olyckan, fortsätter han.

Norlin vet inte om det är bilister eller andra trafikanter som skadats men säger att de tre skadade inte är poliser eller någon av dem som polisen jagade.

– Vad jag vet är att det är tre personer förda till sjukhus, två som är allvarligt skadade som är förda till Lund och en till Malmö, säger han.

– Det är inga poliser skadade och det fanns ingen i den här bilen när polisen kom till platsen. Det är inte poliser och det är inte personer som färdats i bilen som är skadade.

De två männen i bilen uppges ha gripits av polisen, men man har i nuläget inga uppgifter om vilka männen är eller om de är kända av polisen sedan tidigare.

– Jag har inte ens fått någon ålder på dem, jag vet att de är två män, men något mer vet jag inte om dem i nuläget, så vi får avvakta med den typen av information.

Polisen har heller inte avlossat några skott i samband med jakten på de båda männen.

– Nej, det har vi inte gjort, säger Nils Norlin.

Enligt uppgifter i media ska en barnvagn ha blivit påkörd i samband med vansinneskörningen, men den uppgiften kan Norlin varken bekräfta eller dementera.

– Jag har hört det från flera journalister, jag har ingen information om det, jag har inte fått någon information om dem som är skadade tyvärr, så det är ingenting jag kan bekräfta just nu, säger han.

Polisen har inga uppgifter om huruvida fler gripanden är att vänta och man vill heller inte kommentera vad det var som föranledde biljakten och vilket brott de nu gripna männen eventuellt kan ha misstänkts för.

En anmälan har upprättats gällande grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka samt drograttfylleri.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Cambridge-studie: Adopterade mår sämst. Men även invandrarna från tredje världen uppvisar höga nivåer av psykisk sjukdom under bosättningen i Sverige.0 

Mer från Inrikes

Marinkårssoldater från USA övar krig i Stockholms skärgård

Skavsta fylldes med amerikanska soldater.. Samtidigt pågår en rysk rekordövning på andra sidan Östersjön.0 

200 kilo smink beslagtogs på tåg

Mystiska fyndet.. Passagerare slog larm om män som betedde sig märkligt.0 

Löfvens expert hånar död Finlandsfrivillig: "Hitlers siste svenske soldat"

Henrik Arnstads naziattack.. Jan Kjellberg, 93, blev den siste överlevaren i Svenska frivilligkompaniet.0 

Vetenskap

Invandrare har 13,4 punkter lägre IQ än svenskar. Så snabbt sjunker Sveriges intelligens när vi byts ut.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0