Twitters vd avslöjad: Planerar långtgående politisk censur

Publicerad 15 januari 2021 kl 13.11

Utrikes. Twitter planerar långtgående politisk styrning och censur på sin plattform. Det framgår av ett filmklipp med företagets vd Jack Dorsey som Project Veritas kommit över.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den alternativa mediekanalen Project Veritas som nu återigen kommit med ett slående avslöjande.

En visselblåsare har läckt en inspelning med Twitters vd Jack Dorsey, där denne pratar om politisk censur som går långt utöver USA:s president Donald Trump.

Samtalet uppges vara inspelat den 8 januari, samma dag som Trumps Twitter-konto blockerades, och ska ha riktats till anställda på företaget.

– Vi är fokuserade på ett konto just nu [Donald Trumps, vår anm], men detta kommer bli mycket större än bara ett konto, och det kommer att pågå mycket längre än bara denna dag, denna vecka och de närmaste veckorna, och det kommer fortsätta bortom installationen av Joe Biden. Vi måste förvänta oss det och vara redo för det, säger Dorsey i filmen.

– Så vårt fokus ligger verkligen på detta och dess anknytning till våld i den riktiga världen. Men vi måste också tänka mycket långsiktigt kring hur denna dynamik förverkligas över tiden. Jag tror inte att detta kommer försvinna inom en snar framtid, fortsätter han.

Jack Dorsey nämner sedan "QAnon", alltså teorin om att Donald Trump har lett en kamp mot den "djupa staten" i USA.

Detta är ett exempel på den "bredare bild" som Twitter ska applicera när man rensar ut plattformen från konton och åsikter.

– USA är extremt splittrat. Vår plattform visar det varje dag. Och vår roll är att skydda integriteten i det samtalet och göra vad vi kan för att se till att ingen skadas baserat på det. Det är vårt fokus, avslutar han.

I en intervju med Fox tonar Twitters talesman ned inspelningen och hävdar att videon sändes för 5.400 anställda och motsvarar det som Jack Dorsey skrev i en Twitter-tråd dagen innan filmen publicerades av Project Veritas. Veritas grundare James O'Keefe bestrider att Dorsey offentligt sagt det som framgår av inspelningen. O'Keefe berättar också att man kommer publicera fler avslöjanden om Twitter.

Så här säger Tucker Carlson om avslöjandet kring Jack Dorsey:

– Han erkände precis öppet det som övriga av dem ännu förnekar. Att detta egentligen inte handlar om Donald Trump eller det som hände i Washington. Det gjorde det aldrig. Det handlar om att för evigt kontrollera dig och det land som du trodde var ditt.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur

Skattefinansierad talboksinläsare somnade mitt i boken. Snarkade ljudligt under ”Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo.0 

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0