UKIP:s Nigel Farage avvisar erbjudande om ministerpost

Publicerad 26 november 2012 kl 16.56

Utrikes.Den brittiske premiärministern David Cameron kallade 2006 UKIP och dess anhängare för "tokstollar och smygrasister". Igår ville Camerons partiledning förhandla med UKIP om en folkomröstning samt en ministerpost för Nigel Farage i nästa regering. Intresset från UKIP:s sida var obefintligt.

Gilla artikeln på Facebook

Nigel Farage, ledare för UK Independence Party, avvisade blankt varje förhandling eller pakt med det konservativa Tory-partiet under David Cameron. UKIP:s partiledare förklarade utan omsvep att krigstillstånd är rådande och att varje form av samarbete är uteslutet.

- UKIP låter sig inte köpas. Vi är större än så. Själv är jag i politiken p.g.a. mina övertygelser, inte för att göra karriär som så många andra nuförtiden.

Vissa medier spekulerar i om UKIP:s bestämda hållning mot premiärministern har något att göra med vissa förolämpningar mot partiet och dess medlemmar som uttalades 2006, som David Cameron ännu inte har bett om ursäkt för.

UKIP väntas göra ett starkt resultat i veckans fyllnadsval i Rotheram. En socialtjänsteman i denna stad försökte nyligen dra in vårdnaden om två adoptivbarn från en UKIP-ansluten familj, p.g.a. rasistanklagelser. Detta väckte stort uppseende och har ytterligare spätt på väljarnas intresse för partiet.

Fast löfte om EU-omröstning
Igår förde de konservativa, genom sin vice ordförande Michael Fabricant, fram ett förslag om valsamarbete med UKIP i utbyte mot ett "fast löfte" om folkomrösting i EU-frågan samt en ministerpost i nästa regering.

Fabricant uttalade sig via The Independent:

- Ett samarbete mellan Tories och UKIP kunde ge ytterligare mellan 20 och 40 mandat, kanske mer. Alternativet vore en mer EU-vänlig Labourregering.

Michael Fabricant gör gällande att Tories och UKIP numera är på "ungefär" samma linje vad gäller EU. I förbigående påpekar han att premiärministerns popularitet har stigit brant sedan denne framstått som tuff i förhandlingarna om EU-budgeten i Bryssel. Partimannen anser även att det vore tokigt att inte dra nytta av Nigel Farage's "obestridliga talanger" i en framtida konservativ regering.

- Hotet från UKIP ligger i deras förmåga att hindra vårt parti från att vinna över Labour i marginella valkretsar. Väljarundersökninar visar att det är Tories som tar den största smällen när UKIP går framåt, snarare än Labour och Liberaldemokraterna.

Fabricant noterade slutligen att "UKIP har tagit hand om vad han kallar "anti-politiker"-rösterna genom att använda enkla, effektiva förklaringar och utnyttja det folkliga missnöjet med karriärpolitiker.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0