– Vi vill bromsa alla typer av aktiviteter som inte är förenliga med bevarandet och utvecklingen av Venedigs kulturarv, säger stadens turistchef Paola Mar i ett uttalande.
Den nya lagen, som klubbades igenom i torsdags, kommer också att begränsa antalet butiker som säljer pizzabitar. Endast nya butiker som säljer glass tillverkad av lokala produkter kommer tillåtas.
Paola Mar påpekar att Venedig generellt inte har något emot kebab eller andra typer av snabbmat, och att man inte har något problem med att människor äter sådan mat ute.
Dock är konsumtion av snabbmat på Markusplatsen, det kända torget i staden, nu också förbjuden.
– Problemet med en turiststad som vår är att det finns risk för att den förlorar sin identitet, förklarar Mar och påpekar att lokala produkter därför måste främjas.
Att stödja lokala produkter är bättre både för staden och för miljön, menar hon.
Men Venedig är inte den första italienska staden att bekämpa snabbmat. Förra året förbjöds nya kebabställen i Verona, och i Florence införde man regler som krävde att nya matställen skulle ha minst 70 procent av lokala produkter i sin mat.
I Venedig har lokala medborgare blivit så upprörda över den ökande turismen att de förra sommaren tryckte upp affischer med texten: "Turister försvinn !!! Ni förstör detta område!"