Wallström: SVT behövs för att bekämpa falska nyheter

Publicerad 20 maj 2019 kl 00.04

Inrikes. Att skrota eller reformera public service, som delar av Moderaterna respektive Sverigedemokraterna vill göra, är en fara för demokratin, menar Margot Wallström (S).

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan sade Moderaterna i Stockholm att man vill lägga ned public service. Under söndagen framkom det också att ledande sverigedemokrater vill sälja SVT2 och P3.

– P3 är väl kanske det yttersta exemplet på den här väldigt tydliga vänstervridningen som finns inom public service, sade riksdagsledamoten Josef Fransson (SD) til Ekot.

Någon som skräms av dylika idéer är utrikesminister Margot Wallström. Enligt henne är det nämligen public service som går att lita på.

Att skrota public service är rentav ett hot mot demokratin. Extra viktigt är public service i tider av falska nyheter, menar hon.

"Public service är en avgörande del i en demokrati och har brett stöd i EU. Men M-förbund är emot. I tider när falska nyheter och desinformation ökar vill de avskaffa eller begränsa public service. Det är fel och i förlängningen ett hot mot demokratin", skriver den svenska utrikesministern på Twitter.

Om public service urholkades "skulle konsekvensen bli en partisk och okritisk nyhetsrapportering", fortsätter hon på Aftonbladet Debatt.


Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0