Biden svärs in

25.000 soldater kallas in för att skydda Biden

Publicerad 19 januari 2021 kl 17.21

Utrikes. USA:s huvudstad Washington D.C. liknar nu en "krigszon" sedan 25.000 soldater från nationalgardet kallats in för att skydda installationen av Joe Biden, uppger RT.

Dela artikeln

Så många som 25.000 trupper från USA:s nationalgarde har kallats in för att säkra Washington när Demokraternas Joe Biden ska sväras in som president på onsdag.

Samtidigt befaras det att soldaterna kan utföra en "inhemsk attack", varför deras bakgrund noggrant kontrolleras.

FBI varnar för att medlemmar i nationalgardet kan ha kopplingar till "extremister" i den Trumpvänliga rörelsen i landet.

Samtliga 25.000 soldater kommer därför kontrolleras, enligt RT.

– Situationen på den här platsen saknar motstycke, säger den ryska tv-kanalens reporter John Huddy. Hela det här området har spärrats av. Man har placerat staket vid så gott som alla gator. Här finns inga bilar, förutom säkerhetsfordon.

– FBI och armén kollar nu bakgrunden på sin egna, så där inte finns några i de egna leden som kan tänkas uppvigla till våld.

Kritiker hävdar att den här typen av extrema säkerhetsåtgärder och övervakning nu kommer prägla Joe Bidens administration under de närmaste fyra åren.

"Washington är i princip en militär och polisiär fästning en dag före invigningen. Det finns kontroller i nästan varje hörn, gatorna är blockerade med jättebilar och nationalgardets styrkor fortsätter att strömma in", skriver en AP-journalist på Twitter.


Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Kompakt mörker i bostadsbyggandet"

Kostnaderna har ökat med över 30 procent.. "En längre tid innan vi får se en större uppgång i försäljningen av nya bostäder och att bostadsbyggandet växlar upp igen."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0