Flickorna annonserades ut via en hemsida.

28-årig kvinna döms för grovt koppleri – sålde 15-årig flicka

Publicerad 3 juli 2020 kl 08.49

Inrikes. En 28-årig kvinna från Rumänien har dömts till fyra års fängelse av Stockholms tingsrätt för människohandel och grovt koppleri.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt domen mot den rumänska kvinnan har hon, tillsammans med en asiatisk man som inte längre är i livet, tagit ett flertal prostituerade rumänska kvinnor till Sverige för att sälja sex. I Sverige har kvinnorna annonserats ut på en svenskspråkig prostitutionssajt där kunder bland annat kunnat betygsätta dem.

Sammanlagt handlar det om tretton kvinnor och flickor som mellan januari och maj förra året sålde sex på ett flertal olika adresser i Stockholmsområdet. Verksamheten upphörde i samband med ett polistillslag.

Domstolen lägger stor vikt vid att den yngsta av de prostituerade var en 15-årig flicka med aliaset "Alice". "Brotten har med hänsyn till framför allt målsägandens låga ålder inneburit ett hänsynslöst utnyttjande i prostitution i ett för Alice helt främmande land. Alice har under sina vistelser i Sverige varit i en mycket utsatt situation", skriver domstolen i sin dom.

Den 28-åriga rumänska kvinnan döms därför till fyra års fängelse för människorov och grovt koppleri. Utöver kvinnan döms även två män till dagsböter för köp av sexuell tjänst.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vänsteråsikter bland unga kvinnor kopplas till psykisk ohälsa

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni.. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0