Alternativ för Sverige
Jeff Ahl.

AFS: Vi ska skicka hem 100.000-tals invandrare – på några år

Publicerad 28 juni 2018 kl 18.12

Inrikes. Sjuklöverpolitikerna får invandringsfrågan att låta mycket mer problematisk än vad den är. Det menar Alternativ för Sverige, som nämligen anser att det går att skicka hem hundratusentals invandrare inom bara några år. Partiet vill även avskaffa möjligheten att rättsligt överklaga ett avslag. Det ska "inte gå att gömma sig", klargör man.

Dela artikeln

Det var när Alternativ för Sveriges Jeff Ahl grillade migrationsminister Heléne Fritzon (S) i riksdagen som han presenterade hur problemen med invandringen ska lösas.

Invandrarna ska skickas hem illa kvickt, enligt Ahl. Och det är fullt realistiskt, menar han.

Hela "statsapparaten" ska mobiliseras för att det ska bli verklighet.

Enligt Alternativ för Sverige bedriver Socialdemokraterna ett "fullständigt hyckleri beträffande de utlovade avvisningarna".

– Ni upprätthåller ineffektiva system för att massinvandringens konsekvenser ska kunna fortgå. Det går att skicka hem hundratusentals inom loppet av några år, och Alternativ för Sverige är det enda parti som kan och vill göra det, sade Jeff Ahl i riksdagens kammare.

– Såväl invandrare med uppehållstillstånd som de med medborgarskap från år 2000 kommer att granskas och omprövas. Hela statsapparaten ska mobiliseras för att påbörja en omfattande massavisning.

Alternativ för Sverige vill även ta bort möjligheten att i en rättsprocess överklaga avslag.

– Avslag för dem med uppehållstillstånd ska kunna skötas av tjänstemän, och ska inte som idag kunna överklagas i rättslig instans, sade Jeff Ahl.

– Samordning mellan myndigheter och till exempel inköp av ordningsvaktstjänster för att bistå vid avvisningar ska på plats för att det ska kunna ske effektivt. Avvisningar ska ske inom några dagar från att beslutet är fattat. Ingen ska ha möjlighet att gömma sig.

Heléne Fritzon svarade med egen kritik mot Jeff Ahl. Hon menade bland annat att Jeff Ahl säkert åkt taxi med förare som har utländsk härkomst, eller fått sitt hotellrum städat av någon med invandrarbakgrund. Om hon med detta menade att svenskar inte själva klarar av att köra bil eller städa, förblev oklart. Fritzon hävdade också att Ahl inte höll sig till frågan, utan försökte föra fram "nån ny partipolitisk högernationalvinkling på sin nya tillhörighet."


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Dog på sin balkong efter arbetspasset på Northvolt

"Det är bara en chock alltihop".. Fortfarande oklart vad som orsakat de många dödsfallen.0 

Har avslutat aspirantutbildningen. "Ni kommer att göra skillnad i många människors liv."0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0