Egor Putilov

Alexander Fridback: De ljuger – ska "stämma Aftonbladet för förtal"

Publicerad 3 september 2016 kl 21.50
Av Mattias Albinsson

Media. SD-medarbetaren Alexander Fridback hävdar i en insändare i Nyheter Idag att Aftonbladet ljuger när de påstår att han ligger bakom signaturen "Tobias Lagerfeldt".

Gilla artikeln på Facebook

Fridback tar i sin insändare upp att han tidigare, när han arbetade på Aftonbladet, var kollega med Lisa Röstlund och kallar kvällstidningens skriverier för en "offentlig avrättning".

Han reagerar även på att Aftonbladets Lena Mellin anklagar honom för att försöka "destabilisera" på uppdrag av ryska staten, eftersom han är en invandrare från Ryssland.

"Kallades det inte 'att dra alla över en kam' när man misstänkliggörs på grund av sitt ursprung? Eller vänta, var det inte SD som anklagades för att göra just detta?", skriver han.

Aftonbladet har knutit Alexander Fridback till pseudonymer som "Egor Putilov" och "Tobias Lagerfeldt" med hjälp av olika mejladresser. Inget av namnen finns med i folkbokföringsregistret.

Fridback har skyddade personuppgifter och inte heller hans riktiga namn finns med i folkbokföringen. Nu ska han stämma Aftonbladet.

"Samtidigt kommer jag att stämma Aftonbladet för förtal och röjning av skyddad identitet – åtminstone för att få upprättelse i rätten", skriver Alexander Fridback.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0