Terrordådet i Manchester

Anders Lindberg efter terrorn: "Rasister det vidrigaste som finns"

Publicerad 23 maj 2017 kl 13.48

Inrikes. Det fruktansvärda terrordådet i Manchester har väckt starka reaktioner, inte minst då många av de dödade och skadade är barn och ungdomar. Men det finns värre saker, tycker vissa. Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg säger att det "vidrigaste som finns" är så kallade "rasister" som använder terrordådet för att "sprida intolerans".

Gilla artikeln på Facebook

22 människor dödades och ett 60-tal skadades i terrordådet i Storbritannien igår kväll. Vittnesuppgifter berättar om hur offren, många barn, slets i sönder av den kraftiga sprängladdningen.

"Folks skinn, blod och avföring var överallt, inklusive i mitt hår och på min väska, jag hittar fortfarande saker som jag inte vill veta vad det är i mitt hår", säger ögonvittnet Abby Mullen.

Men det finns värre saker. Åtminstone enligt Aftonbladets Anders Lindberg.

Det vidrigaste som finns är när "rasister" reagerar verbalt på terrordåd som det i Manchester, säger han på Twitter på måndagen.

"Rasister som försöker utnyttja terrordåd för att sprida intolerans är nog det vidrigaste som finns. Skäms", skriver han.

"Det var likadant i Stockholm. Vanliga människor uttryckte sorg och solidaritet med offren. Rasister tog chansen att hetsa", fortsätter han i ett annat inlägg.

Men många går till motangrepp mot hans påstående, och förstår inte hur han kan göra ett sådant uttalande timmar efter att barn och ungdomar sprängts i bitar:

"Vanliga människor uttryckte sorg och kände ilska. Dårar kallas dom som sjunger kärlekssånger i tro om att terrorn ska sluta", skriver en person som svar till Anders Lindberg.

"Lite som att utnyttja ett dött barn på en strand för din egna agenda. Eller vad säger du?", skriver Roger Sahlström och syftar på den treårige syriske pojken Alan Kurdi som sköljdes upp död på en strand i Turkiet 2015. Bilden på Alan spreds i flera veckor av etablerade medier.

"Det är sådana som du som vurmat för 'öppna gränser. som är de skyldiga. Ni försöker bara skydda er själva, men domen kommer att bli hård", svarar Dennis.

"Jag tycker nog att terrordådet igår var vidrigare", skriver Fredrik.

"Det är med dina egna ord vidrigare än att spränga barn i luften? Du är sjuk", svarar Jan.

"Journalister som genast drar rasistkortet när människor bara vill få leva ifred utan islamisternas terror, är det vidrigaste jag vet!", kontrar "Stinas".

En del tycker att Lindberg själv utnyttjar terrordådet genom sin tweet:

"För du utnyttjar inte terrordådet för att sprida din agenda? Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga?", skriver användaren "Sanningen svider".


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0