Kristerssons könsbytarlag

Annika Strandhäll fortsätter ta strid mot Kristerssons könsbyteslag

Publicerad 25 mars 2024 kl 08.58

Inrikes. Trots angrepp från partikollegor fortsätter S-toppen Annika Strandhäll att kritisera planen på att göra det lättare att "byta kön".

Dela artikeln

Statsminister Ulf Kristersson (M) uppges av personliga skäl försöka driva igenom en ny "könstillhörighetslag" – trots massivt motstånd från de egna riksdagsledamöterna och väljarna.

De planerade lagändringarna innebär bland annat att åldersgränsen för att byta juridiskt kön sänks från 18 till 16. Kravet på tillstånd från Socialstyrelsen för kirurgiska ingrepp ska också slopas.

Eftersom både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna är emot förslaget försöker Kristersson få igenom lagen med hjälp av vänsterpartierna.

Men även inom Socialdemokraterna finns ett motstånd – och den pådrivande kritikern inom partiet är Annika Strandhäll.

Strandhäll är av feministiska skäl kritiska till transtrenden, som innebär att män kan påstå sig vara kvinnor. Hon är också bekymrad över den explosiva ökningen av särskilt unga kvinnor och flickor som tror sig vara födda med fel kön.

På X publicerade Annika Strandhäll på söndagen ett inlägg där hon föreslår att ny lagstiftning i frågan ska pausas innan det är utrett vad som är förklaringen till den "extrema" ökningen – som enligt experter beror på grupptryck inom politiskt korrekta kamratskapskretsar.

Annika Strandhäll har fortsatt att kritisera förslaget trots hård kritik från partikollegor.

– Jag är besviken på att hon, på ett ganska ansvarslöst sätt, spridit felaktigheter. Även om det kan vara omedvetet, säger Daniel Castro Vencu Öhrlund (S), ledamot i riksdagens "HBTQI-nätverk", till Svenska Dagbladet förra veckan.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ökad press på Biden – som nu har fått covid

Allt fler partikollegor kräver att han kliver åt sidan. Öppnade inför coronabeskedet för att hoppa av vid "medicinskt tillstånd".0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.