Järnrörsmorden i Ljungsbro
Doudou Ahoka dödade en 15-årig pojke genom banka honom i huvudet med ett järnrör tills skallen sprack och pojken kvävdes av sitt eget blod.

Åtal: Doudou Ahoka krossade skallen på sina offer med järnrör

Publicerad 12 februari 2014 kl 16.04

Inrikes.34-årige Doudou Ahoka åtalas nu för det bestialiska mordet på 15-årig pojke och en 57-årig kvinna i Ljungsbro i november förra året. Ahoka ska ha slagit ihjäl sina offer genom att rikta upprepade slag mot deras huvuden med ett järnrör.

Gilla artikeln på Facebook

Nya chockerande detaljer om dubbelmordet framkommer i det omfattande åtalet, som bland annat innefattar mord, försök till mord, olaga frihetsberövande, hemfridsbrott och grov misshandel.

Doudou Ahoka ska ha kidnappat två tonårspojkar, bundit fast dem med silvertejp och brutit sig in i ett bostadshus. Där gick han enligt åtalet till attack mot en sovande kvinna och hennes 16-åriga dotter genom att måtta slag mot dem med sitt järnrör.

Kvävdes av sitt eget blod
Därefter drog 34-åringen med sig en av pojkarna, en 15-åring, och slog ihjäl honom med minst sex järnrörsslag mot huvud och hals. Doudou Ahoka ska ha fortsatt att slå mot pojken även när han låg ned på marken.

"[Pojken] har åsamkats smärta och omfattande skall- och hjärnskador, brott på ett benutskott i skallbasen och ett revbensbrott, lungskador och omfattande hudskador och mjukdelsblödningar. Dödsorsaken har varit kvävning på grund av tilltäppning av näsa och mun samt inandning av blod. Skallskadorna har också i sig varit dödliga", står det i stämningsansökan.

När en man och en kvinna försökte stoppa Doudou Ahoka så gick han till attack mot dem också. Han dödade kvinnan, 57-åringen, med minst tre slag med järnröret och försökte även slå ihjäl mannen, som klarade sig med en krosskada i hårbottnen efter att fått ett slag mot huvudet. Ahoka slutade enligt åtalet inte att slå förrän han övermannades av ytterligare två män.

Kan dömas till livstid
Kammaråklagare Kajsa Malmström kommer att yrka på att den 34-årige afrikanen, som sedan tidigare är dömd för flera våldsbrott mot svenska kvinnor och förekommer under 15 avsnitt i belastningsregistret, ska dömas till livstids fängelse. Detta är möjligt eftersom en rättspsykiatriska undersökning i slutet av januari kom fram till att Ahoka inte längre lider av en allvarlig psykisk störning.

Doudou Ahoka, som försvaras av den tidigare justitieministern Thomas Bodström, har erkänt det bestialiska dubbelmordet men har bara kunnat ge fragmentariska uppgifter om händelseförloppet natten till den 2 november i fjol.

34-åringen åtalas dessutom för försök till utpressning för att ha hotat sin före detta svenska sambo att sprida bilder på henne och sprida påståendet att hon är en hora om hon inte gav honom 5.000 kronor. Rättegången inleds den 25 februari.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Sverige göder sina oligarker näst mest i världen

Nya siffror från Financial Times. "Den mest övergödda finns – hör och häpna – i Sverige".0 

Ekonominyheter

Företagare ska kunna dömas för bidragsbrott

Utskottsinitiativ mot bidragsfusk.. Nu ska bidragsbrottslagen även omfatta statliga stöd till företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Sultani berättar själv i förhör. Men ändå åtalas mannen inte för terroristbrott.0 

Mer från Inrikes

SD-kravet: Hissa Israels flagga över Rosenbad

Vill se främmande statens fana på Sveriges regeringskansli.. "Björn Söder har skickat in en begäran om detta till regeringen."0 

Vaccinet "märks inte". Majoriteten av de vårdade över 65 har fått vaccin.0 

Vetenskap

Ny månbas första steg mot resor till mars. Resan till mars tar tre år.0 

Rasbiologiska institutet 100 år – så rätt hade de. Skälldes ut – för korrekta teorier.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus