Stefan Molyneux.

Även Twitter blockerar Stefan Molyneux

Publicerad 8 juli 2020 kl 12.17

Media. Den populäre högerfilosofen Stefan Molyneux har nu även stängts av från Twitter, där han hade nära en halv miljon följare.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Molyneux var en av flera kända högerprofiler som förra veckan fick sina konton avstängda från Youtube – efter vaga anklagelser om "hets mot folkgrupp".

Under 14 år hade libertarianen Molyneux publicerat sina filmer på videoplattformen, där han hade nära en miljon prenumeranter och hundratals miljoner visningar på sina filmer. Filmer som nu har gått förlorade efter Googles beslut att censurera kanalen.

– Fjorton år av mitt liv och tusentals filmer har förstörts, sade han i ett klipp som publicerades på Twitter och fick mycket stor spridning.

Nu har även Stefan Molyneuxs Twitter-konto stängts av.

Han kommenterade händelsen under en livesändning, rapporterar RT. Molyneux uppgav då att han misstänker att han blockerades av Twitter eftersom han där hade marknadsfört en essä han skrivit i vilken han sammanfattar sin världsbild.

Twitter påstår i en kommentar till CNN att avstängningen beror på att Stefan Molyneux "spammat" plattformen med hjälp av fejkkonton.

Vänsterliberala journalister hyllar Twitters beslut att blockera högerfilosofen, skriver RT.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0