Vänsteraktivister betalade väljare med gratis skräpmat och dryck utanför vallokaler i amerikanska getton under senaste presidentvalet.

Biden lockade svarta väljare med gratis skräpmat i Georgia

Publicerad 31 mars 2021 kl 20.35

Utrikes. Republikanerna i delstaten Georgia går vidare med sin nya lag mot valfusk. Men Joe Biden anklagar lagen – som sätter stopp för hans utdelning av gratis snabbmat och dryck vid vallokaler i svarta områden – för att påminna om raslagarna i den amerikanska södern, skriver DN.

Gilla artikeln på Facebook

Georgia har i årtionden haft problem med att vänstergrupper erbjuder svarta väljare olika typer av ersättning i utbyte mot att de röstar. Bland annat mobiliserade Biden-sidan aktivister som delade ut gratis skräpmat och drycker till väljare utanför vallokalerna i svarta, det vill säga demokratiska, områden.

För att komma till rätta med valfusk innehåller lagen flera olika förändringar, bland annat förkortad tid för förtidsröster och hårdare krav på id-kontroll. Men det som ställt till bråk är ett förbud för andra än valförrättare att dela ut mat, vatten och drycker utanför vallokaler.

Enligt Dagens Nyheter är just denna del av lagen "särskilt kontroversiell eftersom köerna till vallokaler Georgia konsekvent har varit längst i svarta områden, där många köade i mer än fem timmar i presidentvalet".

Men konservativa amerikanska bedömare ger en annan bild av orsakerna till att medier i hela västvärlden nu går till storms mot den amerikanska delstatens nya ordningsföreskrifter.

"Det finns en anledning till att vänstergrupper inte får dela ut mat, vatten, drycker eller pengar till väljare: Det fungerar", skriver journalisten Jim Hoft på Gateway Pundit i en analys.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0