Mordet på Adriana

Boende flyr Norsborg efter mordet

Publicerad 9 augusti 2020 kl 14.41

Inrikes. Boende i utsatta Norsborg i Stockholm har fått nog av kriminaliteten och planerar att flytta efter mordet på 12-åriga Adriana, uppger en polis för SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

– Alla jag pratar med är berörda av vad som har hänt. Jag träffar många människor som är uppgivna och det här är inte hållbart. Många tycker att det här var droppen och jag pratar med flera som tänker flytta härifrån, de tycker inte att det är säkert bo i Norsborg, säger polisen Martin Lazar till SVT Nyheter.

Enligt Lazar har situationen i Norsborg blivit mer spänd under coronaepidemin, då tillgången till narkotika minskat och polisen lagt mer resurser på att bekämpa kriminella gäng.

– De kriminella gängen har lite för många konflikter just nu i samhället. Dels har de interna konflikter med varandra och så externa konflikter med andra gäng. Sedan är deras största fiende myndigheterna som samverkar för att få tag i dem. Detta gör att det är väldigt trångt på gatorna för kriminella, säger han.

Efter det uppmärksammade mordet på 12-åriga Adriana anser Martin Lazar att polisen behöver "bättre verktyg så att vi sätter dit gärningspersonerna och få mer resurser så att vi kan jobba trygghetsskapande på gatorna".

Lazar fick själv hård kritik tidigare i veckan när han i en debattartikel i Expressen apropå mordet på 12-åringen påstod att de kriminella förövarna också är offer.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0