Mordet på Adriana

Boende flyr Norsborg efter mordet

Publicerad 9 augusti 2020 kl 14.41

Inrikes. Boende i utsatta Norsborg i Stockholm har fått nog av kriminaliteten och planerar att flytta efter mordet på 12-åriga Adriana, uppger en polis för SVT Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

– Alla jag pratar med är berörda av vad som har hänt. Jag träffar många människor som är uppgivna och det här är inte hållbart. Många tycker att det här var droppen och jag pratar med flera som tänker flytta härifrån, de tycker inte att det är säkert bo i Norsborg, säger polisen Martin Lazar till SVT Nyheter.

Enligt Lazar har situationen i Norsborg blivit mer spänd under coronaepidemin, då tillgången till narkotika minskat och polisen lagt mer resurser på att bekämpa kriminella gäng.

– De kriminella gängen har lite för många konflikter just nu i samhället. Dels har de interna konflikter med varandra och så externa konflikter med andra gäng. Sedan är deras största fiende myndigheterna som samverkar för att få tag i dem. Detta gör att det är väldigt trångt på gatorna för kriminella, säger han.

Efter det uppmärksammade mordet på 12-åriga Adriana anser Martin Lazar att polisen behöver "bättre verktyg så att vi sätter dit gärningspersonerna och få mer resurser så att vi kan jobba trygghetsskapande på gatorna".

Lazar fick själv hård kritik tidigare i veckan när han i en debattartikel i Expressen apropå mordet på 12-åringen påstod att de kriminella förövarna också är offer.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Rikspolischefen: Sverige "fylls på" med kriminella

Går snabbare än vad polisen hinner låsa in. "Det är väldigt stor påfyllning av ungdomar hela tiden".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Järnmeteorit hittad efter nedslag i Uppland. Första fyndet i sitt slag på över 60 år.0 

Kultur

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0