Terrordådet i Manchester

Brittisk toppjournalist polisanmäld för att ha krävt "slutgiltig lösning" för landets radikala muslimer

Publicerad 24 maj 2017 kl 10.53
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Den brittiska journalisten Katie Hopkins, känd som kolumnist för Daily Mail och som värdinna i radiokanalen LBC, har polisanmälts sedan hon krävt en "slutgiltig lösning" för landets radikala muslimer.

Gilla artikeln på Facebook

Utspelet gjorde Hopkins på Twitter under gårdagen inför sina drygt 725 000 följare. "22 döda - antalet stiger. Schofield. Våga inte ens. Var inte en del av problemet. Vi behöver en slutgiltig lösning", skrev den 42-åriga tvåbarns­mamman och medieprofilen.

Inlägget riktades mot Phillip Schofield, värd för "Good Morning Britain" som sänds på ITV, skriver Independent som hävdar att Hopkins skrev fler inlägg riktade mot Storbritanniens muslimer.

Efter kritik togs inlägget bort, men Hopkins har polisanmälts och utreds nu för hatbrott. Anledningen är att formuleringen "slutgiltig lösning" associeras till förintelsen under andra världskriget då miljoner människor mördades i Nazityskland.

Inlägget om "slutgiltig lösning" ersattes av en retweet av en kvinnlig advokat som tar Hopkins i försvar. Hon menar att den 42-åriga journalisten troligen syftade på "varaktig lösning" med invandrings­stopp och deportationer av radikala muslimer, inte att alla muslimer ska utrotas i förintelseläger.

Senare på kvällen deltog Katie Hopkins i Fox News populära Tucker Carlson-show. Carlson lyfter där fram ett annat Twitterinlägg där Hopkins uppmanar västvärldens män att sluta låta sig kuvas och våga försvara sina fruar, söner och döttrar mot terrorn.

– Mina barn vid frukostbordet i morse sade att de hellre skulle bli skjutna än dödade av en bomb gjord av kullager. Och då undrar jag, vad är det för konversationer vi har i Storbritannien idag på 2000-talet när våra barn växer upp med terrorism som något normalt, säger Hopkins.

– Vi tog det här kriget till vårt land. Vi tog det här kriget till våra vägar, till våra gator, och jag hör ingen politiker som ställer sig upp och säger: "Jag ber om ursäkt, jag hade fel".

I intervjun talar hon även om att Storbritannien måste massdeportera alla radikala muslimer och de som skyddar dem.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Twitter fördömer nätcensur – i Uganda

Bisarra inlägget hånas friskt. "Vi fördömer starkt avstängningar på internet – de är enormt skadliga."0 

Ekonominyheter

Facebook och Twitter förlorar miljarder

Marknaden orolig för hur plattformarna kommer klara sig.. Donald Trumps 89 miljoner följare stod för 40 procent av trafiken på Twitter.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.