Coronaviruset

Coronaviruset sprids snabbt i Italien – över 80 smittade

Publicerad 23 februari 2020 kl 08.14

Utrikes. Utbrottet av coronavirus i Italien blir hastigt allt allvarligare. Hela områden spärras nu av och fotbollsmatcher ställs in.

Gilla artikeln på Facebook

Till skillnad från exempelvis Ryssland har EU-länder fortsatt att bevilja turistvisum för kineser från Wuhan och andra drabbade områden.

De tidigare fallen av coronavirus inom EU har oftast rört just kinesiska turister som smittats i hemlandet. Men i norra Italien har nu viruset börjat få snabb spridning bland vanliga italienare.

Över 80 personer hade smittats när DW rapporterade om utbrottet tidigt på söndagsmorgonen. Det har skett två bekräftade dödsfall. På lördagen avled en 75-årig kvinna i byn Codogno i Lombardiet. I grannregionen Veneto blev en 78-årig man dagen innan den första som bekräftats avliden av coronavirus i Italien.

De tre värst drabbade områdena i norra Italien spärras nu av helt av myndigheterna, vilket innebär att ingen varken får komma in eller ut.

– Det är en allvarlig åtgärd, men den är nödvändig för att skydda Italiens medborgare, sade Italiens premiärminister Giuseppe Conte på en pressträff, enligt SR.

Sportevenemang har också ställts in eller skjutits upp. Bland annat fotbollsmatchen mellan Inter Milan och Sampdoria som skulle gå av stapeln på söndagen, rapporterar BBC News.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0