Dalai Lama: Jag älskar George W. Bush

Publicerad 27 april 2012 kl 13.37

Utrikes.I en intervju med programledaren Piers Morgan på CNN under tisdagen uppgav den berömde buddistledaren Dalai Lama för en chockad värd: Jag älskar president Bush!

Gilla artikeln på Facebook

Under intervjun, som sändes i onsdags kväll, frågade Morgan sin berömda gäst vilken av de människor som han träffat som imponerat på honom mest.

- Nelson Mandela, svarade Dalai Lama.

- Men också president Bush.

- Vilken av dem? frågade Morgan.

- Den yngre, sa Dalai Lama

Morgan svarade då misstroget: "Verkligen?"

- Verkligen, förtydligade Dalai Lama.

- Som en människa. Inte som amerikansk president. Men som person, som människa, var han en mycket trevlig person. Jag älskar honom, tillade han.

Till synes ännu förbryllad av detta fortsatte Morgan:

- Men hur känner du inför att president Bush gick ut i krig och var ansvarig för så många dödsfall om du nu är en man av fred?

Dalai Lama svarade:

- Efter att han invaderade Irak så sa jag till honom: Jag älskar dig, men gentemot din politik har jag vissa reservationer.

Den berömde buddisten är inte den ende som uttryckt sig positivt om den forne presidenten. Även skådespelaren och Obama- supportern Matt Damon uppgav i en intervju nyligen att han skulle kunna kyssa Bush den yngre för det arbete denne lagt ner i kampen mot AIDS.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Två barn knivhuggna i Stockholm

Ena offret en flicka. Annan minderårig gripen för mordförsök.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0