Terrordådet i Manchester

Donald Trump: "Terroristerna är losers"

Publicerad 23 maj 2017 kl 11.33

Utrikes. USA:s president Donald Trump inledde sitt tal i Betlehem på tisdagen med att fördöma terrorattacken i Manchester. "Terroristerna är onda förlorare", sade han och påpekade att han hädanefter tänker kalla alla terrorister för vad de egentligen är: "losers".

Gilla artikeln på Facebook

Idag träffar Donald Trump Palestinas president Mahmoud Abbas i Betlehem. Under förmiddagen höll de varsitt tal, som båda inledde med att fördöma terrordådet i Storbritannien.

– Jag uttrycker mina djupaste kondoleanser till de drabbade och deras familjer. Så många familjer. Vi står i absolut solidaritet med det brittiska folket. Så många unga vackra människor som bara levde sina liv – mördade av ondskefulla förlorare, sade Donal Trump.

– Jag tänker inte kalla dem för monster, för det skulle de gilla. De tycker att det är ett jättebra namn. Från och med nu kommer jag kalla dem förlorare, för det är vad de egentligen är. De är förlorare. Och det kommer komma fler av dem. Men de är inget annat än förlorare. Kom ihåg det.

– Det är detta som jag tillbringat mina senaste dagar med. Vårt samhälle kan inte visa någon tolerans för det här blodbadet att fortsätta. Vi kan inte längre tillåta den här slakten av oskyldiga människor. I dagens attack var det mest oskyldiga barn. Terroristerna och de som hjälper dem måste fördrivas ut ur våra samhällen för gott. Den här ondskefulla ideologin måste utplånas fullständigt. De oskyldigas liv måste beskyddas. Livet måste skyddas, sade Trump.

Mahmoud Abbas uttryckte också sin "varmaste medkänsla" till offren för attacken och det brittiska folket.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Otryggheten är högst verklighetsbaserad – och resultatet av politiska val.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Sean Connery är död. Den populäre skådespelaren blev 90 år gammal.0 

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0