Foto: Privat

Efter nio års kamp: Nu utvisas äntligen Mohamed!

Publicerad 16 februari 2012 kl 10.36

Utrikes.En brittisk kvinna har i nio år kämpat för att den afrikanske man som försökte våldta henne skulle utvisas ur landet. Nu utvisas slutligen den gravt brottstyngde Mohamed Kendeh, som hittills kunnat stanna på grund av en tolkning av de mänskliga rättigheterna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när Gabrielle Browne i mars 2003 var ute och maratontränade i södra London som hon överfölls av afrikanen Mohamed Kendeh, som försökte våldta henne.

Sedan dess har hon ägnat en stor del av sitt liv åt att kämpa för att Mohamed, som bland annat har rån, inbrott, mordbrand och 10 andra sexöverfall i bagaget, skulle utvisas ur landet.

När Mohamed stod inför rätta 2006 bedömde domaren att det fanns "barmärtighetskäl" för att inte utvisa den blandmissbrukande serievåldtäktsmannen, och att utvisning skulle strida hans rätt till privat- och familjeliv enligt artikel 8 av de mänskliga rättigheterna.

Domaren sa dessutom att Mohamed var en "uppriktig och ärlig" person och att han var "en av oss", rapporterar Daily Mail.

Men efter nio års intensiv kamp har Gabrielle Browne äntligen fått upprättelse. I söndags sattes Mohamed på ett plan och skickades hem till Sierra Leone igen.

Invandringsminister Damian Green, som Fria Tider tidigare skrivit om, är nöjd med domen och lovar att ändra migrationslagarna så att kriminella invandrare enklare ska kunna slängas ut ur landet, enligt Daily Mail.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0