Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />

Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />

Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />
Innocence of muslims
Faksimil

Muslimsk ledare söks för misshandel

Publicerad 27 september 2012 kl 05.07

Inrikes.Under helgen misshandlades en åskådare vid en muslimsk demonstration i Malmö av en av demonstranternas funktionärer. Nu vill polisen komma i kontakt med funktionären, som tros ha en ledande ställning bland arrangörerna av demonstrationen.

Gilla artikeln på Facebook

I helgen hölls demonstrationer mot den kontroversiella satirfilmen ”Innocence of Muslims” på flera håll i landet. Under söndagen samlades flera hundra malmöbor för att protestera mot filmen.

Demonstranterna samlades på Gustav Adolfs torg vid tvåtiden och marscherade mot Möllevångstorget för att hålla tal. På vägen till torget längs Södra Förstadsgatan ska en man enligt vittnesuppgifter ha retat demonstranterna så mycket att dessa överföll honom och överöste honom med sparkar och slag. Mannen lyckades undkomma och uppsökte polis. Polisen valde dock att föra bort mannen för störande av allmän ordning.

På en kort amatörfilm som Fria Tider publicerade på tisdagen kan man tydligt se hur en man backar och blir överfallen av en muslim med röd armbindel (bilden) till vänster. Mannen får ta emot en spark och ett slag mot huvudet. Det ser sedan ut som att en annan muslim försöker att dra bort sin kamrat, innan klippet bryts.

Mannen som blev misshandlad anmäldes för hets mot folkgrupp. Han har i sin tur anmält ”två stycken arabiska män med armbindel” för misshandel, uppger polisen för Fria Tider. Mannen säger att han tog emot slag mot huvud, hals och vänstra sidan av bröstkorgen.

Polisen söker nu mannen i mustasch, ledare för demonstrationen, som syns i videon. Myndigheten säger sig ha goda förhoppningar om att kunna hitta mannen och uppger att bevisläget i och med filmen är mycket gott.

Vet du mer? Tipsa Malmöpolisen på 114 14.

Filmen från misshandeln:


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0