Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />

Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />

Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />
Innocence of muslims
Faksimil

Muslimsk ledare söks för misshandel

Publicerad 27 september 2012 kl 05.07

Inrikes.Under helgen misshandlades en åskådare vid en muslimsk demonstration i Malmö av en av demonstranternas funktionärer. Nu vill polisen komma i kontakt med funktionären, som tros ha en ledande ställning bland arrangörerna av demonstrationen.

Gilla artikeln på Facebook

I helgen hölls demonstrationer mot den kontroversiella satirfilmen ”Innocence of Muslims” på flera håll i landet. Under söndagen samlades flera hundra malmöbor för att protestera mot filmen.

Demonstranterna samlades på Gustav Adolfs torg vid tvåtiden och marscherade mot Möllevångstorget för att hålla tal. På vägen till torget längs Södra Förstadsgatan ska en man enligt vittnesuppgifter ha retat demonstranterna så mycket att dessa överföll honom och överöste honom med sparkar och slag. Mannen lyckades undkomma och uppsökte polis. Polisen valde dock att föra bort mannen för störande av allmän ordning.

På en kort amatörfilm som Fria Tider publicerade på tisdagen kan man tydligt se hur en man backar och blir överfallen av en muslim med röd armbindel (bilden) till vänster. Mannen får ta emot en spark och ett slag mot huvudet. Det ser sedan ut som att en annan muslim försöker att dra bort sin kamrat, innan klippet bryts.

Mannen som blev misshandlad anmäldes för hets mot folkgrupp. Han har i sin tur anmält ”två stycken arabiska män med armbindel” för misshandel, uppger polisen för Fria Tider. Mannen säger att han tog emot slag mot huvud, hals och vänstra sidan av bröstkorgen.

Polisen söker nu mannen i mustasch, ledare för demonstrationen, som syns i videon. Myndigheten säger sig ha goda förhoppningar om att kunna hitta mannen och uppger att bevisläget i och med filmen är mycket gott.

Vet du mer? Tipsa Malmöpolisen på 114 14.

Filmen från misshandeln:


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Oppositionen tvingar regeringen försvara kärnkraft i EU

Löfven åläggs stödja initiativet från bl.a. Ungern och Polen. Sverige ska försvara kärnkraften, enligt EU-nämnden där SD, M, KD, L har majoritet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Mer från Inrikes

Nästan ingen är fattig i Sverige

I Rumänien har 4 av 10 inte råd med det grundläggande.. EU:s indikationer på fattigdom mäter hur många som har tillgång till internet, äger två par skor, kan ta en veckas semester mm.0 

Per Bolunds vräkiga "körglädje"-video om elbåtar får kritik

Birger Schlaug: "Miljövidrigt".. Vräkiga tekniska lösningar är ingen lösning på miljöproblemen, enligt MP-veteranen.0 

Vetenskap

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

"Skräp-dna" bakom skillnaden mellan människa och schimpans . Därför fungerar våra hjärnor olika. 0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0