Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />

Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />

Misshandlade åskådare vid den muslimska demonstrationen i Malmö i helgen.

" />
Innocence of muslims
Faksimil

Muslimsk ledare söks för misshandel

Publicerad 27 september 2012 kl 05.07

Inrikes.Under helgen misshandlades en åskådare vid en muslimsk demonstration i Malmö av en av demonstranternas funktionärer. Nu vill polisen komma i kontakt med funktionären, som tros ha en ledande ställning bland arrangörerna av demonstrationen.

Gilla artikeln på Facebook

I helgen hölls demonstrationer mot den kontroversiella satirfilmen ”Innocence of Muslims” på flera håll i landet. Under söndagen samlades flera hundra malmöbor för att protestera mot filmen.

Demonstranterna samlades på Gustav Adolfs torg vid tvåtiden och marscherade mot Möllevångstorget för att hålla tal. På vägen till torget längs Södra Förstadsgatan ska en man enligt vittnesuppgifter ha retat demonstranterna så mycket att dessa överföll honom och överöste honom med sparkar och slag. Mannen lyckades undkomma och uppsökte polis. Polisen valde dock att föra bort mannen för störande av allmän ordning.

På en kort amatörfilm som Fria Tider publicerade på tisdagen kan man tydligt se hur en man backar och blir överfallen av en muslim med röd armbindel (bilden) till vänster. Mannen får ta emot en spark och ett slag mot huvudet. Det ser sedan ut som att en annan muslim försöker att dra bort sin kamrat, innan klippet bryts.

Mannen som blev misshandlad anmäldes för hets mot folkgrupp. Han har i sin tur anmält ”två stycken arabiska män med armbindel” för misshandel, uppger polisen för Fria Tider. Mannen säger att han tog emot slag mot huvud, hals och vänstra sidan av bröstkorgen.

Polisen söker nu mannen i mustasch, ledare för demonstrationen, som syns i videon. Myndigheten säger sig ha goda förhoppningar om att kunna hitta mannen och uppger att bevisläget i och med filmen är mycket gott.

Vet du mer? Tipsa Malmöpolisen på 114 14.

Filmen från misshandeln:


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Rasistiska" medier förbjuds före valet

Nya brotten: "Organiserad rasism" och "stöd åt organiserad rasism". Medarbetare och prenumeranter ska kunna dömas till 4 års fängelse.0 

Ekonominyheter

Reinfeldt blir lobbyist för oljeindustrin

Kritiserade politikern tar över "Drivkraft Sverige".. Hans "stora beslutsamhet och kunskap" ska hjälpa branschen, enligt honom själv.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

FHM föreslår nya restriktioner

Har skickat förslag på remiss.. Rör främst allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.0 

Expo-grundaren: Jag blir rasistattackerad av invandrargäng nästan varje dag

Vänsterextreme Tobias Hübinette slår larm.. "De börjar ropa 'nihao' och allsköns andra ljudhärmande interjektioner/utrop."0 

Vetenskap

Hjärnan krymper oavsett utbildning. Hjälper inte vara aldrig så högutbildad.0 

Medeltida mur rasade – då hittades antik staty. Kejsar Augustus bland rasmassorna.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus