Pedofilbankiren Epstein

Epsteins medhjälpare skyddas i Israel

Publicerad 2 januari 2020 kl 17.20

Utrikes. Ghislaine Maxwell, som anklagas för att ha hjälpt Jeffrey Epstein att hitta offer för sin pedofilring, hålls gömd av "mäktiga kontakter" i Israel, uppger en källa för Page Six.

Gilla artikeln på Facebook

Societetskvinnan Ghislaine Maxwell anklagas för att hjälpt miljardärpedofilen Jeffrey Epstein att hitta sina sexbrottsoffer.

Men efter anklagelserna, som hon helt förnekar, har hon varit försvunnen.

Epstein dog i sin fängelsecell förra året. Den officiella versionen är att han begick självmord. Senare har dock rättsläkare konstaterat att han sannolikt mördades.

Page Six skriver nu att Maxwell gömmer sig i olika så kallad "safe houses" och får skydd "på grund av den information hon har om världens mäktigaste människor."

Enligt tidningen ska Epstein och Maxwell haft samröre med olika utländska regeringar och deras pedofilhärva användes som en stor fälla avsedd för inflytelserika människor att fastna i.

Informationen om sina "offer", alltså de som åkte till Epsteins sexhus, ska paret sedan ha sålt.

– Hon är inte i USA, hon flyttar runt. Hon är ibland i Storbritannien men oftast i andra länder, som Israel, där hennes mäktiga kontakter har gett henne säkra hus och skydd, säger källan till Page Six.

Både Epstein och Maxwell har tidigare pekats ut som Mossad-agenter. De ska ha tagit utpressningsbilder på amerikanska politiker som hade sex med minderåriga flickor. Bilderna användes sedan av Israel.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Nu skaffar somaliska kvinnor färre än sex barn var

Det extrema barnafödandet i Afrika minskar något.. FN satsar på mathjälp till alla länder som är drabbade av extremt barnafödande.0 

Bill Gates: Tiotals miljoner kan dö om viruset sprids till Afrika

Micosoft-grundarens ödesmättade varning.. "En naturligt eller avsiktligt orsakad pandemi med potential att orsaka mer än 10 miljoner dödsfall."0 

Vänstern åtalar Salvini för olaga försök att stoppa invandringen

Förre inrikesministern inför rätta.. Men åklagaren har redan avfärdat anklagelserna som "grundlösa".0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0