Pedofilbankiren Epstein

Epsteins medhjälpare skyddas i Israel

Publicerad 2 januari 2020 kl 17.20

Utrikes. Ghislaine Maxwell, som anklagas för att ha hjälpt Jeffrey Epstein att hitta offer för sin pedofilring, hålls gömd av "mäktiga kontakter" i Israel, uppger en källa för Page Six.

Gilla artikeln på Facebook

Societetskvinnan Ghislaine Maxwell anklagas för att hjälpt miljardärpedofilen Jeffrey Epstein att hitta sina sexbrottsoffer.

Men efter anklagelserna, som hon helt förnekar, har hon varit försvunnen.

Epstein dog i sin fängelsecell förra året. Den officiella versionen är att han begick självmord. Senare har dock rättsläkare konstaterat att han sannolikt mördades.

Page Six skriver nu att Maxwell gömmer sig i olika så kallad "safe houses" och får skydd "på grund av den information hon har om världens mäktigaste människor."

Enligt tidningen ska Epstein och Maxwell haft samröre med olika utländska regeringar och deras pedofilhärva användes som en stor fälla avsedd för inflytelserika människor att fastna i.

Informationen om sina "offer", alltså de som åkte till Epsteins sexhus, ska paret sedan ha sålt.

– Hon är inte i USA, hon flyttar runt. Hon är ibland i Storbritannien men oftast i andra länder, som Israel, där hennes mäktiga kontakter har gett henne säkra hus och skydd, säger källan till Page Six.

Både Epstein och Maxwell har tidigare pekats ut som Mossad-agenter. De ska ha tagit utpressningsbilder på amerikanska politiker som hade sex med minderåriga flickor. Bilderna användes sedan av Israel.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0