Pedofilbankiren Epstein

Rättsläkare: Epstein blev förmodligen mördad

Publicerad 31 oktober 2019 kl 14.04

Utrikes. En berömd rättsläkare som observerade obduktionen av Jeffrey Epstein säger nu att det är mer sannolikt att den pedofilanklagade bankiren blev mördad än att han begick självmord.

Gilla artikeln på Facebook

Michael Baden, som är en av USA:s mest legendariska rättsläkare, berättar om sin bedömning av Epsteinfallet i en intervju med Fox News.

– Jag anser att bevisen pekar på att det rör sig om ett mord snarare än ett självmord, säger han.

Baden anlitades av Epsteins bror, Mark Epstein, för att observera den obduktion som genomfördes efter att bankiren hittats död i sin cell i New York i augusti.

Det finns enligt Michael Baden, tidigare chefsläkare för New York, tecken på "ovanlig" aktivitet kring Epsteins död. Han uppger också att han under sina 50 år som rättsläkare aldrig sett självmordsfall med den typ av benfrakturer som återfanns vid Epsteins adamsäpple.

– Hängning orsakar inte sådana frakturer men det gör mord. En enorm mängd tryck tillämpades.

Jeffrey Epstein misstänktes för att ha lejt unga flickor som han bjudit ut till rika och mäktiga män för sexuella tjänster. Han tros ha suttit på en stor mängd utpressningsmaterial mot mycket mäktiga personer.

När bankiren hittades död i sin häktescell i New York i augusti slog myndigheterna omedelbart fast att det var ett självmord.

Men så kallade konspirationsteoretiker har pekat de många märkliga omständigheterna kring dödsfallet.

Epstein hade innan han dog slagit larm om att någon försökte mörda honom inne på häktet.

Natten då han dog hade båda de fångvaktare som skulle övervaka honom råkat somna samtidigt som övervakningskamerorna i cellen och korridoren råkade sluta fungera under just den tid då dödsfallet ägde rum.

Det är "extremt osannolikt" att detta skulle vara ett sammanträffande, konstaterar Michael Baden i Fox News.

Den dödes bror Mark Epstein har startat en egen privat utredning dödsfallet. Han uppger sig vara rädd att hans och andra familjemedlemmars liv kan sväva i fara om brodern blev mördad av någon som inte vill att viss information ska läcka ut, rapporterar Fox News.


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.