Foto: U Sundell/CC-BY-NC-SA

Fängelse och utvisning för barn­våld­täkt på asyl­slott - media mörkar

Publicerad 29 augusti 2012 kl 08.00

Inrikes.Tre års fängelse och tio års utvisning till Afrika blev straffet för den illegale invandrare som våldtog en svensk 13-årig flicka på asylboendet Westsura herrgård i Surahammar i augusti. Etablerad media hade emellertid inte möjlighet att rapportera om fallet, eftersom spalterna var fulla med nyheter om hur rasistiska svenskar är i Forserum.

Gilla artikeln på Facebook

Våldtäkten ägde rum natten mellan den 9 och 10 juni i en bastu- och duschbyggnad på Westsura herrgårds område. Flickan skulle bara passera utanför flyktingförläggningen när den nu dömde afrikanen slet in henne i parken runt asylherrgården.

Med hjälp av den mycket starka tekniska bevisningen dömdes en 27-årig afrikan från Nigeria, Farouk Grillo, för våldtäkt av barn, rapporterar Avpixlat.info.

I fallet fanns stark teknisk bevisning och skadedokumentation som bekräftade flickans berättelse i åklagare Helen Lundgrens gärningsbeskrivning.

Som Fria Tider tidigare rapporterat hade flickan ingen koppling till asylslottet. Förutom lokaltidningen ansåg inte etablerad media att våldtäkten borde komma till allmänhetens kännedom ens när den inträffade. Samma medier fortsätter att tiga idag - trots fällande dom.

Domen mot den illegala invandraren inte har uppmärksammats på någon av de stora tidningarnas sajter. En sökning visar att det endast finns en notis i lokaltidningen Vlt.se och på Västmanlandsnytt på Svt.se.

Statliga SVT toppar sin nyhetssida med rapportering från Forserum, där en somalisk kvinna har lämnat ett påstående om att hon ska ha bilvit ofredad av svenska ungdomar. Uppgifterna har dock inte bekräftats.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Norsk polis: Saknad Wikileaks-hackare "drunknade"

Kroppen efter Arjen Kamphuis, 47, har aldrig hittats. Men norsk polis utgår från att det hela är en olycka och avslutar nu utredningen om hans försvinnande.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0