SDU och bidragen
Gustav Kasselstrand och William Hahne är förbundsordförande respektive vice förbundsordförande för SDU.

Femte gången gillt – SDU beviljas bidrag

Publicerad 15 januari 2015 kl 19.30

Politik. Efter att fyra år i rad ha fått avslag på sina ansökningar går nu Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) slutligen med på att betala ut bidrag till Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU).
– Vi är halvvägs nöjda, säger SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

SDU beviljas i år ett bidrag på 1,3 miljoner kronor från MUCF – något som förbundet tidigare alltså nekats fyra år i rad som enda ungdomsförbund till ett riksdagsparti.

– Det känns naturligtvis bra för vi kan göra otroligt mycket bra saker för de här pengarna, säger Gustav Kasselstrand till Fria Tider precis innan han ska in på ett möte med SDU men tillägger:

– Samtidigt vill vi understryka det att vi vet att den här myndigheten motarbetat oss i flera år och vi kommer ju att fortsätta driva processerna här i kammarrätten för de två tidigare avslagen som vi överklagat. Vi är halvvägs nöjda, skulle jag vilja säga.

Inom förbundet hade man hoppats på att MUCF skulle ändra sig och Kasselstrand talar om att det funnits en "försiktig optimism" inför 2015.

– De allra flesta hade nog trott på det, men det ska sägas att man inte kan räkna med någonting från en myndighet som är helt genomsyrad av vänstermänniskor och halvkommunister eller till och med helkommunister som Rossana Dinamarca, konstaterar Kasselstrand krasst.

SDU är en av de ungdomsförbund som får minst i bidrag, ungefär lika mycket som "Unga KRIS-förbundet", en intresseorganisation för kriminella. Bland högbidragstagarna hittar vi istället nyliberalerna i Fria Moderata Studentförbundet och MUF som får dela på 3 miljoner skattekronor för samma år.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Nyheter från förstasidan

Våldsamma protester mot Macrons globalism

"Kaos" i Paris när proteströrelsen firar ett år. Polisen har mobiliserat "massivt" och omhändertagit ett 100-tal demonstranter.0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.