FHM om att Sverige har världens högsta dödstal: "Det har jag inte sett"

Publicerad 19 maj 2020 kl 17.04

Inrikes. Folkhälsomyndigheten är ovetande om statistiken som visar att Sverige numera har det högsta dödstalet i genomsnitt över en sjudagarsperiod.
– Så vi jobbar på med vår strategi, klargjorde myndighetens representant på dagens pressträff.

Gilla artikeln på Facebook

I sociala medier har det kritiserats och skämtats mycket om att Folkhälsomyndighetens dagliga pressträffar är mer eller mindre meningslösa, då de svenska journalisterna ställer så dåliga frågor och för att myndigheterna ofta inte kan besvara frågorna. 

Men det finns undantag. Ofta har det varit utländska journalister som ställt mer relevanta och kniviga frågor till Folkhälsomyndigheten.

Så var fallet även idag.

Det var Richard Milnes från brittiska Finanical Times som undrade vad Folkhälsomyndigheten anser om att Sverige har världens högsta dödstal per capita, något som uppmärksammades redan förra veckan.

– Oroar det er? frågade han bland annat,

Men något bra svar fick han inte.

– Jag vet inte hur ni räknade ut det, sade Sara Byfors, enhetschef för laborativ bakterieövervakning på Folkhälsomyndigheten.

– Självklart är vi bekymrade över att folk dör av denna sjukdom. Det är inget vi tar lätt på. Eh. Jag har inte sett de där siffrorna och den datan, så vi jobbar på med vår strategi och i Sverige ser vi att epidemin saktar ner. Så det kommer förhoppningsvis synas i siffrorna.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

117 nya dödsfall och 17.600 nya smittade

Ingen hejd på covid-19. Dödstalet snart uppe i 7.000 personer.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.