Gängkrig i Alingsås
Alingsås station.

Locket på från polisen sedan flera skadats i "större bråk" i Alingsås

Publicerad 6 juli 2020 kl 09.42

Inrikes. Flera personer skadades i ett "större bråk" i centrala Alingsås under söndagskvällen. Polisen är emellertid förtegen och vill inte svara på frågor om bråket.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen skriver på sin hemsida att de larmades till järnvägsstationen i Alingsås klockan 20:40 efter ett "större bråk" mellan "två olika manliga konstelationer".

Tre personer fördes till sjukhus för vård, varav två med allvarliga men inte livshotande skador. De två allvarligt skadade uppges ha blivit påkörda av bilar.

Polisen har gripit tre pesoner för inblandning i storbråket och två bilar har tagits i beslag. De bråkande männen är kända av polisen sedan tidigare.

I sociala medier går rykten om att det ska vara två olika invandrargrupperingar som drabbat samman med varandra. Men polisen är mycket förtegen och lämnar inte ut några fler uppgifter om storbråket.

Johan Petersson är stationsbefäl på polisen i Alingsås. Han berättar att han fått förhållningsorder om att inte säga någonting om händelserna i Alingsås igår kväll. Han får inte ens svara på om de tre gripna är fortsatt frihetsberövade eller ej.

– Det har bestämts från utredningshåll, de som leder den här utredningen, att vi kommer inte säga någonting om utredningen i nuläget, säger han till Fria Tider.

Under måndagen kommer uniformerad polis befinna sig i Alingsås för "trygghetsskapande närvaro".


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0