Gängkrig i Alingsås
Polisen letar efter en svart Volvo V40.

Alla misstänkta för gängbråket i Alingsås släppta

Publicerad 8 juli 2020 kl 17.18

Inrikes. De sex män som suttit anhållna misstänkta för inblandning i söndagskvällens storbråk i Alingsås har släppts på fri fot. Det skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Natten till måndagen anhölls de sex männen misstänkta för grov misshandel efter ett storbråk under söndagskvällen då två personer skadades allvarligt när de blev påkörda av en bil. Men när tidsfristen idag rann ut, och det var dags att antingen släppa de sex männen fria eller begära dem häktade, släpptes de på fri fot.

– Utredningens fortsatta inriktning är att hitta föraren till fordonet som användes vid påkörningen, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie på utredningssektionen polisområde Älvsborg, i en kommentar.

Polisen söker fortsatt vittnen till gängbråket. Bland annat vill de ha information om en svart Volvo V40 som ska ha befunnit sig i området runt Stadsskogen och ner mot Mjörnvallen fram till brottsplatsen på Lövekullevägen under söndagen 5 juli mellan kl 20.00–20.30.

Den som sett själva påkörningen eller något annat som kan vara av intresse för utredningen uppmanas höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Söndagens bråk var enligt åklagaren en del i en pågående konflikt mellan olika invandrargrupperingar i Alingsås. Att de sex misstänkta männen inte begärts häktade innebär, på grund av en lagändring 2016, att deras identitet förblir hemlig.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0