Fyra fall av misshandel i Uppsala: Knivhuggning och utslagna tänder

Publicerad 22 februari 2020 kl 13.43

Inrikes. Under natten skedde flera fall av allvarlig misshandel i Uppsala. En ung person blev bland annat jagad och slagen med tillhygge, en annan blev knivhuggen i magen.

Gilla artikeln på Facebook

Förra året rapporterades det att den tidigare idylliska universitetsstaden Uppsala gått om Malmö och numera anses vara Sveriges farligaste stad.

Natten till lördag skedde fyra fall av misshandel i staden.

Vid halv elva-tiden på fredagskvällen larmades polisen om ett slagsmål där någon misshandlats i Valsätra på en ungdomsfest. "Det är många ungdomar på plats men ingen målsägare ger sig till känna", skriver polisen på sin hemsida. Ingen misstänkt gärningsman anträffades heller. Det var rörigt och många ungdomar på plats, så polisen medverkade till att avveckla festen.

Nästa larm kom 00.53. Då handlade det om en grov misshandel under ett "slagsmål" vid korsningen Väderkvarnsgatan och S:t Olofsgatan. Enligt polisen hade 10-15 personer jagat efter och misshandlat en 20-årig man, bland annat med tillhygge. Två personer som passerade platsen i samband med händelsen ska också ha blivit misshandlade och fått motta slag. Personen som misshandlades med tillhygge tappade medvetandet, men var vaken och talbar i samband med att polis anlände. Personen skickades till sjukhus. De två andra målsägande behövde inte uppsöka sjukvård.

Enligt Nyheter Idag fick offret tänderna utslagna.

02.47 larmades polisen återigen om en grov misshandel. I Sunnersta hade en man blivit knivhuggen i magen. Händelsen hade utspelat sig i centrala Uppsala cirka 1,5-2 timmar tidigare. Den skadade mannen hade själv kunnat ta sig hem till sin bostad varefter han larmade polis. Mannen ska även fått en flaska slagen i huvudet.

Polisen tror att knivhuggningen har ett samband med misshandeln på Väderkvarnsgatan.

03.06 kom det sista larmet om en man som blivit slagen i ansiktet i närheten av Dragarbrunnstorg cirka en timme tidigare. Några främmande personer ska då ha kommit fram till offret, tagit en cigarrett från honom och slagit honom i ansiktet.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Ekonominyheter

Bolånetagare ska få slippa amortera

Finansinspektionens nya coronadrag.. Ska gälla samtliga nya och befintliga bolånetagare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Tredje världen dominerade i mars. Så här mycket outbildad "arbetskraft" importerade Migrationsverket under månaden.0 Plus

Vetenskap

Coronavirus bekräftat bland svenska hundar. Men det är inte samma virusart som nu drabbar människor.0 Plus

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0