Göteborgs moské: En synd för kvinnor att neka männen sex

Publicerad 23 februari 2020 kl 15.06

Inrikes. Det är en synd för en kvinna att avvisa "legitima sexuella närmanden" – och kvinnan får inte lämna hemmet utan mannens tillåtelse. Så står det i en familjeguide från Göteborgs största moské för dem som vill konvertera till islam, rapporterar TV4 Nyheterna.

Gilla artikeln på Facebook

Jättemoskén Göteborgs moské, som byggdes år 2011 med pengar från Saudiarabien, har på sin hemsida en flik "För nymuslimer".

Klickar man på länken kommer man till sajten New Muslim Guide som på svenska detaljerat beskriver hur man ska leva som muslim.

Under avsnittet "Den äkta mannens rättigheter" kan man bland annat läsa om att kvinnan har en skyldighet att visa "lyhördhet för hans sexuella behov".

"En muslimsk kvinna ska vara lyhörd för sin makes sexuella behov och rekommenderas att göra sig fin för honom. Om hon avvisar hans legitima sexuella närmanden begår hon en synd såvida det inte finns något giltigt skäl, såsom att menstruera, ta igen en obligatorisk fasta som hon är skyldig sedan tidigare, eller vara sjuk", står det bland annat, med hänvisning till ett korancitat.

En annan av "den äkta mannens rättigheter" är att kvinnan "inte får lämna hemmet utan hans tillåtelse, oavsett om det rör sig om ett personligt eller allmänt ärende".

Göteborgs presstalesman Muhammad El Alti säger till TV4 Nyheterna att moskén inte delar den uppmärksammade tolkningen på New Muslim Guide.

– Sajten har bra information för nya muslimer, sedan råkar det finnas en tolkning som vi inte delar. Det är bra att ni uppmärksammar det, då tittar vi tillbaka och kommer att korrigera detta, säger El Alti.


Nyheter från förstasidan

FHM tvärvänder om munskydd: "Kan faktiskt hjälpa"

"Vi får ny kunskap hela tiden." Sverige bygger kapacitet för att kunna coronatesta 100.000 personer i veckan.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Kungen håller tal till nationen i SVT

"Konungens hälsning till Sverige" sänds ikväll.. Talet kommer från Stenhammars slott i Södermanland, där kungaparet befinner sig.0 

SCB börjar publicera antal döda dag för dag

Frångår sina tidigare rutiner för publicering av statistik.. Anledningen är att alla som dör på grund av covid-19 inte registreras med rätt dödsorsak. 0 Plus

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0