Här vägrar Morgan Johansson debattera invandringen med M

Publicerad 7 juli 2020 kl 15.26

Inrikes. Socialdemokraterna och Moderaterna satt vid samma bord i SVT-studion i morse, men utan att debattera.
– Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna, så vi gör så att vi kör enskilda intervjuer med er i stället, sade programledaren riktat till Morgan Johansson (S).

Gilla artikeln på Facebook

Det var i morse som SVT Morgonstudion gjorde en märklig sändning om de fallerade migrationssamtalen mellan Moderaterna och Socialdemokraterna.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) satt vid samma bord som Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

Men någon debatt blev det inte.

– Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna, så vi gör så att vi kör enskilda intervjuer med er i stället, sade programledaren Kristoffer Fransson riktat till Morgan Johansson samtidig som ministern tittade ner i bordet.

Extra absurt blev det när justitieministern fick angripa Moderaterna och Sverigedemokraterna som "Helan och Halvan" samtidigt som Maria Malmer Stenergard inte tilläts svara eftersom "vi inte har någon debatt här", som den ena SVT-programledaren uttryckte det.

Enligt flera moderater har Socialdemokraterna vägrat debattera frågan.

Partiet blev även inbjudet att diskutera frågan i måndagens SVT Aktuellt 21, men sade också då nej.

"Morgan Johansson sitter alltså mitt emot Maria Malmer Stenergard i Morgonstudion, men intervjuas separat för att Justitieminister krävt att inte behöva debattera mot Moderaterna", skriver M-riksdagsledamoten Hanif Bali på Twitter.

"Socialdemokraterna gör allt för att undvika debatt och vägrar ta ansvar för sina egna beslut", skriver MUF-ordföranden Benjamin Dousa.

I sociala medier är det många som chockas över beteendet.

"Socialdemokraterna är numera inget parti - de är telefonförsäljare, såna som säljer en lögn och inte går att kontakta efteråt", skriver en person.

"Jag har aldrig sett något liknande i något annat land. Följt politik nära i Danmark, Belgien, Nederländerna, Frankrike. Det är inte värdigt av SVT att acceptera detta av en svensk minister", heter det också.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

George Soros fyller 90

Miljardären lägger ännu ett årtioende bakom sig. Men Soros kulturmarxistiska livsverk har kanske aldrig varit så hotat som idag.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0