"Helt ok" att svenskar blir en minoritet i Sverige

Publicerad 2 augusti 2020 kl 13.15

Inrikes. Svenskar har inga problem med att de är på väg att förvandlas till en etnisk minoritet i sitt eget land. Det intrycket ges åtminstone när Samhällsnytt ställer frågan till förbipasserande i en ny video.

Gilla artikeln på Facebook

Reportern hänvisar till en studie från Pew Research som visar att svenskar kommer att bli en minoritet i Sverige på grund av invandringen från tredje världen.

– Det är väl helt okej. En minoritet liksom det betyder väl ingenting egentligen. Vi är ju människor och svenska medborgare allihopa så vafan: kör på det, säger en manlig så kallad boomer med solglasögon som frågan ställs till.

En kvinna svarar med en motfråga:

– Vad är svenskt, liksom?

Även andra svenskar förklarar att de inte har några problem med att bli en minoritet i sitt eget land, och kommer med olika floskler om "allas lika värde" och liknande.

En skäggig boomer uppger att han är nöjd "så länge Sverige består av människor".

Mannen med solglasögonen medger att han själv bor i ett svenskt och etniskt homogent område och att han knappt har några ickesvenska bekanta. Han förklarar dock att han har en "humanistisk ideologisk övertygelse" som går ut på "alla människors lika värde och rätt att röra sig över hela jorden".

Några av de intervjuade håller med om att de kan vara så att man säger en sak på grund av politisk korrekthet och samtidigt agerar på ett annat sätt.

– Absolut, det är ju PK-Sverige. Alltså det finns så överdrivet många rasister i Sverige, tyvärr, och det kanske finns dem som vill framhålla sig som något annat, säger en kvinna.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0