Clintons mailskandal

Hillary riskerar åtal före valet

Publicerad 6 mars 2016 kl 14.41

Utrikes. FBI:s fortsatta utredning mot Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton kan inom kort komma att leda till åtal för ekonomisk korruption och dels för brister i sin hantering av sekretessbelagd e-post under tiden som utrikesminister. Åtalet om e-posthanteringen kan vara väckt redan under valrörelsen.

Gilla artikeln på Facebook

Justitiedepartementet har beviljat immunitet till en tidigare anställd vid utrikesdepartementet, som installerade Hillary Clintons privata e-postserver. IT-teknikern, vars namn är Bryan Pagliano, hänvisade först till sin rätt att tiga i egenskap av eventuell framtida misstänkt för brott, men justitiedepartementet har nu undanröjt den invändningen genom att bevilja Pagliano immunitet, rapporterar CNN.

Frågan som CNN och många andra ställer sig är om det nu har öppnats en förundersökning mot Hillary Clinton, där en så kallad grand jury är sammankallad för att ta beslut om olika former av tvångsmedel.

"Det mesta tyder på att så är fallet. När allt kommer omkring är det faktum att det finns ett immunitetsavtal en logisk konsekvens av att det pågår en juryutredning i ett visst distrikt. Juryn är vanligen det första steget när staten använder sin rätt att åtala. Nästa, större fråga är om någon kommer att åtalas", skriver CNN:s rättsreporter Danny Cevallos.

Om allt går som det ska kan Hillary kanske åtalas redan inom några månader, alltså innan det amerikanska presidentvalet har avgjorts senare i år. I så fall väntas det innebära en stor förändring i väljarstöd till förmån för hennes motståndare, troligen Donald Trump, på valdagen.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Ekonominyheter

Nyföretagandet har ökat under pandemin

73.687 nya företag under 2020.. Det är en ökning med 10 procent jämfört med föregående år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Var tionde får långtidscovid. Nya svenska studien.0 

Antidepressiva gör fiskar nervösa och fega. Ändrar sitt beteende på grund av läkemedel i vattnet.0 

Kultur

Samiska aktivisten: Svenskarna är ett "kolonialt folk". Anklagas för att ha "stulit" samernas land.0