En av Stonetoss mest kända satirteckningar.

Högersatiriker drog in 18 miljoner – på 20 minuter

Publicerad 22 november 2021 kl 15.47

Kulturnyheter. Satirikern "Stonetoss", känd på sociala medier för sina politiskt inkorrekta serieteckningar, lyckades i en spektakulär kupp tjäna motsvarande 18 miljonor kronor i kryptovaluta genom att sälja så kallade NFT:er. Allt på 20 minuter.

Gilla artikeln på Facebook

NFT:er är en särskild typ av kryptoteknik som används för att köpa rättigheterna till "digitala konstverk".

Den nya trenden bland liberaler att köpa på sig NFT:er har hånats av många – bland annat av serietecknaren Stonetoss, som är populär på Twitter.

Stonetoss beslutade sig för att släppa en egen samling NFT:er bestående av bilder på "flurks", som han kallar sina människoliknande seriefigurer.

Detta väckte uppståndelse eftersom en rad vänsteraktivister – som kallar Stonetoss för "rasist" och "antisemit" och liknande – krävde att försäljningen skulle stoppas.

Uppmärksamheten verkade dock till serietecknarens fördel. Endast 20 minuter efter efter lanseringen hade samtliga 5.000 av hans NFT:er sålts för 0,085 ethereum (en kryptovaluta) vardera.

OpenSea, som är den största handelsplatsen för NFT:er, agerade sedan snabbt och stängde av Stonetoss från marknadsplatsen. Men då var det redan för sent.

Stonetoss lade sedan upp nya NFT:er på den konkurrerande handelsplatsen Rarible, men även där blev han snabbt avstängd på grund av rasistanklagelserna.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0