Terrortillslaget i Göteborg
Hovrätten för Västra Sverige fastställde igår livstidsdomen för de båda "svenska" terroristerna Al Amin Sultan och Hassan Mostafa Al-Mandlawi.

Hovrätten fastställer livstidsdom för terrorister från Göteborg

Publicerad 31 mars 2016 kl 01.47
Av Mattias Albinsson

Lag & Rätt. Hovrätten för Västra Sverige fastställde under onsdagen tingsrättens livstidsdom för de båda "terrorsvenskarna" Hassan Mostafa Al-Mandlawi, 32, och Al Amin Sultan, 30, skriver Svea hovrätt.

Gilla artikeln på Facebook

De båda jihadisterna döms för att våren 2013, tillsammans med andra terrorister, ha mördat två män i Aleppo i Syrien genom att skära halsen av dem. De mördade männen var två arbetare som var anställda av det statliga oljebolaget Syrian Petroleum Company (SPC).

Al-Mandlawi och Sultan är invandrare som kom till Sverige som flyktingar från Irak respektive Etiopien som barn på 80- och 90-talen. De är båda uppväxta i Göteborg.

Al Amin Sultans svenska pass till vänster. Al Amin Sultan lär syriska barn att göra islamisttecknet (ett finger i luften). Klicka för större bilder. Foto: Polisen.

Efter att de båda männen mördat och begått folkrättsbrott i Syrien reste de tillbaka till Sverige igen som fria män. Svenska myndigheter hade inte en aning om vilka illdåd de båda männen begått i Mellanöstern.

Det brutala dubbelmordet upptäcktes inte förrän förra våren av en slump när den ene av männen greps av polisen för ett annat brott han begått i Sverige. Vid en husrannsakan beslagtogs ett USB-minne och på det minnet hittade polisens utredare två ohyggliga videofilmer som skildrade det råa dubbelmordet som de båda göteborgarna gjort sig skyldiga till.

I en av de filmer som polisen hittade på USB-minnet syns Al-Mandlawi slakta en kyckling. Medan han gör det berättar han för kameran att det är mycket roligare att mörda en icke-muslim ("slakta en kaffer") eftersom de låter som en gris när de dödas. Kaffer är ett muslimskt ord som syftar på människor som inte är muslimer. Det är "en helt annan njutning att döda en människa", säger han.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.