Terrortillslaget i Göteborg

Jihadisten om Eniro: "Judesida" – blev sur för att han kom försent

Publicerad 24 juli 2015 kl 13.05

Inrikes. Den 32-årige jihadisten Hassan Al-Mandlawi, som igår greps i Göteborg misstänkt för terrorbrott genom mord i Syrien, kallade webbsidan Eniro.se för en "judesida" efter att han missat tåget och kommit försent.

Gilla artikeln på Facebook

Yttrandena fälldes på jihadistens blogg vintern 2009 efter att han och hans fru bokat tågbiljett för att åka till Skåne och köpa en papegoja. Paret missade dock tåget på grund av att Al-Mandlawis frus släkt, enligt honom själv, är dålig på att passa tider.

Efter att ha bett till Allah upplevde 32-åringen att han hade tillåtelse från högre makt att ta bilen istället för tåget. Enligt Eniro skulle resan ha tagit lite drygt två och en halv timme men resan tog istället nästan dubbelt så lång tid.

På sin blogg skyllde Al-Mandlawi förseningen på Eniro och skrev att "eftersom det är en judesida så ljög den och vi va inte framme föränn ca 23 tiden". Om förseningen verkligen berodde på Eniro eller på att den nu 32-årige jihadisten lyckades köra fel är dock oklart.

Enligt bloggen köpte jihadisten tillsist en papegoja som "inte är billig". Han misstänkte även att den svenske uppfödaren, som han köpte papegojan av, var fördomsfull mot honom för att han var en "skäggig muslim".

"Då han kanske trodde som alla andra, att vi bara är uttråkade av detta liv och slår fruar, skiter i allt, socialfall och självmordsbenägna!" skrev han i bloggen.

Nu är alltså den 32-årige jihadisten, som skyllde sin försening på "judesidan" Eniro och beklagade sig över hur fördomsfulla svenskar är mot skäggiga muslimer, misstänkt för terrorbrott efter att ha krigat för en islamistisk terrorgrupp och mördat människor i inbördeskrigets Syrien.


Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0