Terrortillslaget i Göteborg
Den 32-årige jihadisten.

Jihadist övergav fru och barn för att begå terrorbrott i Syrien

Publicerad 25 juli 2015 kl 14.08

Inrikes. Den 32-årige jihadist som i torsdags häktades misstänkt för terrorbrott i Syrien genom mord, dumpade både fru och barn och stack till Syrien för att begå terrorbrott.

Gilla artikeln på Facebook

I ett videoklipp som en islamistisk terrorgrupp lagt upp på Youtube påstår jihadisten att det var hans fru som ville att han skulle åka till Syrien och bli jihadist.

– När en av mina två fruar såg ett videoklipp på internet som visar hur regimens soldater dödar barn och kvinnor uppmanade hon mig att åka till Syrien, annars hotade hon att lämna mig, påstår den 32-årige kurden i klippet.

Men ett flertal domstolshandlingar som Fria Tider tagit del av ger en väldigt annorlunda bild av händelsen. Hemma i Sverige kämpade nämligen hans "fru", en 32-årig frånskild kvinna med ett barn från ett tidigare förhållande, för att få jihadisten att ta på sig faderskapet för ett annat barn som paret hade ihop.

Men jihadisten vägrade och kvinnan vände sig därför till domstol. Eftersom paret hade gift sig i enlighet med muslimsk sed och jihadisten var upptagen med att begå terrorbrott i Syrien avslog domstolen kvinnans begäran. Domstolen ställde sig bland annat frågande till hur seriöst deras muslimska äktenskap var med tanke på att paret inte ens hade bott ihop. Efter att ha överklagat domen kunde kvinnan tillslut få faderskapet fastslaget med hjälp av ett DNA-test.

Den 32-årige terroristen har dessutom ytterligare två barn med en kvinna som han skilde sig från 2010. Barnen, en pojke och en flicka, är idag 8 och 7 år gamla och bor tillsammans med sin mamma som fortfarande, även hon, lever som 32-åringens fru i enlighet med muslimsk shariatradition. För rättrogna muslimer spelar nämligen svensk lag och äktenskapslagstiftning ingen roll eftersom den muslimska sharialagen enligt dem är viktigare.

Artikeln är rättad. Den häktade 32-åringen är kurd, inte arab.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0