Arkivbild.

Ica drar tillbaka giftiga italienska morötter

Publicerad 13 maj 2020 kl 12.54

Konsument. Ica återkallar knippmorötter från Italien efter att det upptäckts för höga halter bekämpningsmedel i dem. Det skriver Livsmedelsverket och Ica i varsina pressmeddelanden.

Gilla artikeln på Facebook

Produkten det gäller är knippmorötter från Italien, 500 gram. Ett stickprov visade att morötterna innehöll för höga halter bekämpningsmedel. Livsmedelskedjan nämnder dock inte vilken kemikalie det rör sig om.

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Kajsa Humlén Kirbe kvalitetschef Ica Sverige.

Ica skriver att de beklagar det inträffade och uppmanar kunder som köpt morötterna att lämna tillbaka dem till den Ica-butik där de köptes, reklamera via Ica's hemsida eller ringa Ica's kundtjänst.

Kemikalier som stör ut fotosyntesen hos ogräs är internationellt sett vanliga bekämpningsmedel vid morotsodling. Vissa av dessa kemikalier kan vara giftiga för och skada djurs fortplantningsförmåga. Ett exempel på sådan kemikalie är linuron.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0