Foto: lumierefl/flickr

Ingen HD-prövning för muslimska skräckföräldrar

Publicerad 7 februari 2012 kl 15.29

Inrikes.De två muslimska föräldrar från Halmstad som tidigare dömts för grov fridskränkning gentemot fyra av sina barn samt grov misshandel gentemot ett av dem får inte sitt fall prövat i Högsta domstolen.

Gilla artikeln på Facebook

Föräldrarna hade under barnens uppväxt systematiskt misshandlat, hotat och kränkt dem. Mamman stod även åtalad för hot mot tjänsteman sedan hon, i närvaro av två handläggare på Arbetsförmedlingen, hotade verket med självmordsbombning.

Tingsrätten fann att föräldrarna var skyldiga till samtliga gärningar. Pappan dömdes därmed till fängelse i fem år och sex månader och mamman till fem år. Föräldrarna överklagade till hovrätten, som inte fann den separat åtalade misshandeln som grov, skrev Dagens Juridik i december. Med hänsyn till att preskriptionstiden gått ut för misshandel av normalgraden ändrades straffet till tre års fängelse för pappan och två år och nio månader för mamman.

Nu meddelar Högsta domstolen att man inte beviljar prövningstillstånd varför hovrättens avgörande står fast, skriver VGNT.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0