Insändare: Från svenskt folkhem till nation i kaos

Publicerad 23 januari 2012 kl 17.22

Insändare.

Gilla artikeln på Facebook

I Sydsvenskan publicerade nyligen Per Svensson en recension av vänsterprofilen och postmodernisten Magnus Lintons nya bok Under pälsen på extremismen.

Boken presenteras som en resa i Ungern, Holland och Norge. Det är dock uppenbart att dess syfte och udd är riktad mot den folkliga opinion som protesterar mot massinvandringspolitiken i Sverige.

Symbiosen Svensson/Linton personifierar den orm vid Moder Sveas barm som är på väg att helt ödelägga tidigare generationers uppoffringar för att skapa ett välfärdssamhälle och en fredlig plats på jorden för sig och sina efterkommande.

Från sina redaktioner, inbäddade i en Godhetsbubbla, framställer de kartor som har ytterst lite med verkligheten att göra. Det närmaste realiteter som Linton kommer i sin bok är de fakta som han väljer för att raljerande beskriva de tre koderna i högerextremisternas hjärnkontor; “1) Parasiter (romerna) suger vårt blod. 2) Sluga Ockupanter (muslimerna) tar makten i vårt samhälle. 3) Förrädare (PK-journalisterna, multikultiakademikerna, vänsteraktivisterna, de fega politikerna) ljuger för folket och förföljer sanningssägarna”.

Svensson/Linton är helt oförmögna/ovilliga att förstå vad de senaste decenniernas massinvandring till Sverige innebär och därmed varför det finns en opinion mot den fatala politiken. Detta trots att det formulerats ett antal mycket uttömmande och faktabaserade böcker och avhandlingar i frågan. Kostnaderna och konsekvenserna på olika områden är så omfattande att redovisningarna idag fyller hyllmetrar. Samtidigt som redan några tiotal punkter i sig kan räcka för att beskriva hur vettlös den bedrivna politiken är.

Nu reflekterar gemene man över följande:

? Att de dryga 200 miljarder kronor/år som invandringen kostar svenska skattebetalare netto, istället borde gå till att upprätthålla sjukvård, äldreomsorg, skola eller fungerande infrastruktur, etc etc.

? Att den stora gruppen svenska fattigpensionärer borde få åtminstone lika mycket som den nyanlända analfabet från Somalia (uppgivande sig vara 65+ men som i avsaknad av identitetshandlingar icke sällan är närmre 45 år) som lyfter drygt 11000 kr/mån skattefritt - plus särskilt bidrag för många av sina utgifter.

? Att de ”företagsamma kulturberikare” som ägnar sig åt väpnat krig på gator och torg i sin - dessbättre oftast självsanerande - aktivitet för att värna om monopolet i den kriminella verksamheten, inte bara kostar rättsväsendet astronomiska summor och ianspråktar större delen av Polisens resurser, utan också innebär en fara för oskyldiga svenskar som råkar befinna sig på plats.

? Att alltfler föräldrar fruktar för sina pojkar och flickors säkerhet när de vistas utanför hemmets väggar. Vilket inte betyder att de många vuxna som allt oftare råkar ut för rån och våldtäktsöverfall själva känner sig tryggare.

? Att svenskar diskrimineras, inte längre räknas som folkgrupp (och därför heller inte kan anses utsatta för etniska hatbrott) och i accelererande takt fråntas alla de kulturaktiviteter och traditioner som förnöjt och fostrat generationer av barn till goda och kristna samhällsmedborgare.

Ovanstående axplock av realiteter står som synes helt utanför Svensson/Lintons begreppsvärld. Vi som genom uppoffring av egen välfärd och bekvämlighet försöker hejda det pågående vansinnet har naturligtvis ingen anledning att be våra förfäder om ursäkt. Ändå känns det ibland som att man var dem det skyldig. På samma sätt gällande våra efterkommande. Såväl våra egna blodsband som de barn och barnbarn vars föräldrar nu omvandlar ett förhållandevis välfungerande svenskt Folkhem till en nation i kaos.

Kenneth Sandberg


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Ledarbloggens twitterfavoriter

Ekonominyheter

Senaste huvudledare

Mer från Insändare

"SD är helt värdelösa"

Insändare.. "Man skulle kunna tro att SD är ett parti som driver en kamp för Sverige, men så är det absolut inte."0 

"Vi danskar sörjer den mördade svenske polisen"

Insändare.. "Ni svenska politiker bär ensamma ansvaret."0 

"Miljöpartiet: De farliga"

Insändare.. Vad ska egentligen till för att utesluta MP från maktens köttgrytor?0 

Är ansvar ett konservativt begrepp?

Fler borde bära konsekvenser av sitt agerande.. Vi är mer än bara offer för "omständigheter", "utanförskap" och "utsatthet", enligt skribenten.0 

"Marjasin var ingen fifflare"

Avslöjade stora brister i Palmeutredningen.. Sen började tidningarna jaga Sigvard Marjasin, skriver insändarskribenten.0 

"Det pillande folket i Sverige"

Insändare.. Raija om Tegnell och munskydden.0 

Mer från Opinion

Så mörklägger SCB folkutbytet

Fräcka bluffen.. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Brå-rapporten visar att "integration" aldrig kommer fungera

Skräckutvecklingen – punkt för punkt.. Joakim Andersen läser omstridda utredningen om invandrarbrott.0 Plus

Att anklaga vänstern för rasism är en urdum idé

SD:s kritik mot S föll platt.. Varför detta behov av att anklaga vänstern för rasism? undrar Jan Tullberg.0 

Så förklarar forskarna PK-människors psyken

Joakim Andersen går igenom forskningsläget.. Så formas faktaresistensen och de bisarra idéerna.0 Plus

Bli inte förvånad om Karl Hedin åker dit

Aktivisterna styr Svea hovrätt.. Nu kan vänsternätverken Hilda och Ruben få som de vill.0 

Är liberalerna de verkliga extremisterna?

Kolumn: Joakim Andersen.. "Att ett helt samhälle behärskas av psykopater får konsekvenser."0 Plus

Inflödet fortfarande 100.000 per år. Mellan 2004 och 2027 kommer politikerna att ha importerat 2 miljoner invandrare.0 

USA på smygreträtt från Europa. Samtidigt är Försvarsmakten dimensionerad för att hantera interna oroligheter och inte krig.0 

Så kapade nätjättarna USA:s presidentval

Joakim Andersen om gigantiska kuppen.. ✅"Nyspråk" ✅Manipulerade sökresultat ✅Massblockering av Trump-anhängare0 Plus