Angered Kamelcenter

Integrationsprojektet i Göteborg: Miljonbidrag till kamelpark

Publicerad 9 februari 2017 kl 17.43

Inrikes. Över en miljon i bidrag från bland annat Göteborgs stad har gått till att sätta utsatta Angered på kartan genom att starta ett kamelcenter. Politikerna har redan importerat 1.500 liter kamelmölk, som enligt en MP-profil kan "hjälpa mot autism", rapporterar Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

Initiativtagaren Géza Nagy berättar lyriskt för GP om den planerade kamelparken.

– Den största inkomstkällan kommer vara från turism. Det finns ett jättestort intresse för kameler både i Sverige och utomlands. Vi räknar med turister från hela världen, även från Japan och Kina, säger han.

Tanken är att turisterna ska kunna både rida och klappa på kamelerna och att ett 20-tal personer ska kunna anställas i syfte att bättra på den så kallade integrationen av invandrare från arabvärlden.

Men trots att projektet fått in en miljon i bidrag från skattebetalarna, bland annat 500.000 kronor i "integrationsmedel" från Göteborgs stad, och arbetet pågått i flera år lyser kamelcentret ännu med sin frånvaro, rapporterar GP. Enligt Nagy krävs två miljoner i bidrag för att bygga stall, paddock och vägar.

Samtidigt har personerna bakom det skattefinansierade kamelprojektet åkt på studieresor i Tyskland och Kazakhstan, stängslat in marken för 125.000 kronor – och importerat 1.500 liter kamelmjölk från Holland.

Malin Larsson, miljöpartistisk fullmäktigeledamot i Skara, har varit med och sålt kamelmjölken till privatpersoner.  En Facebooksidan med titeln "Jag vill ha kamelmjölk NU" och ett 70-tal följare har skapats. Till GP säger Malin Larsson att det finns studier som visar att kamelmjölk hjälper mot autism hos barn. Det budskapet återfinns också på reklamaffischer som satts upp i Angered.

GP har avslöjat att totalt 32 miljoner skattekronor på att integrera invandrare i nordöstra Göteborg med hjälp av bland annat svamp, getmjölk och hästgräsklippare. Tanken är att invandrarna från Mellanöstern och Afrika ska integreras genom att ägna sig åt odlingar och djurhållning av bland annat får, getter, fjällkor och kameler.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Putins svar när NBC frågar om han är en mördare

Etablissemangsjournalisten fick obekväm motfråga. Hade svårt att hantera Vladimir Putin under intervjun från Kreml.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0