Islamiska staten
Ur en av IS rekryteringsfilmer.

Islamiska staten och Boko haram bildar allians

Publicerad 13 mars 2015 kl 11.19

Utrikes. De två ökända islamistiska terrorgrupperna Islamiska staten i Syrien och Irak samt Boko haram i Nigeria har bildat en allians. Tillsammans vill de nu bland annat stå upp mot diskriminering, säger de.

Gilla artikeln på Facebook

"Vi tillkännager vår trohet till muslimernas kalifat ... och kommer att lyssna och lyda i tider av svårigheter och välstånd, i motgång och medgång och att uthärda att bli utsatta för diskriminering", heter det i ett uttalande från IS, rapporterar AP.

Att IS i sitt uttalande använder sig av vänsterpolitiska begrepp där man ser sig som diskriminerade för att människor inte sympatiserar med dem är ingen slump. Tusentals av dem som mördar och begår övergrepp för terrorgruppen är muslimer från Europa varav många kommer från kriminella förortsmiljöer där de inspirerats av en sådan retorik.

I onsdags rapporterade Fria Tider om hur den Londonbaserade shejken och islamisten Hani al-Sibai i en TV-intervju skröt över islamisternas täta kopplingar till vänsterextrema grupper i Europa. Intervjun avbröts efter att al-Sibai sagt åt TV-värdinnan som intervjuade honom att "hålla käft" och att det var under hans värdighet att bli intervjuad av en kvinna.

I Sverige har S-profilen Mona Sahlin tidigare uppmärksammats för att hon velat belöna terrorister som rest från Sverige till Syrien för att kriga för IS med skattefinansierade jobb. Sahlin sitter bland annat med i den vänsterextrema organisationen Expos styrelse.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0