Islamiska staten i Sverige
Terrorslott? På svenska asylboenden som detta kan det just nu bo tusentals syriska jihadister.

Islamiska statens plan: Ta över Sverige med flyktingar från Syrien

Publicerad 31 januari 2015 kl 11.55

Politik. Islamiska staten uppges smuggla jihadister till Europa och inte minst Sverige inbäddade i det massiva flöde av hundratusentals asylsökare som söker sig till Europa från tredje världen. Målet är att ta över Europa och Sverige med terror och våld, säger en av dem som smugglar asylsökare till Europa.

Dela artikeln

Bakom avslöjandet står den amerikanska nyhetssajten Buzzfeed och nyheten har även tagits upp av den svenska vänsterliberala kvällstidningen Expressen. Enligt Buzzfeed inleddes arbetet med att smuggla jihadister till Europa i slutet av förra året av en 30-årig jihadist som intervjuats vid den turkisk-syriska gränsen.

30-åringen uppger att operationen hittills haft stora framgångar och att man i synnerhet siktar in sig på att smuggla jihadister med båt till Europa eftersom kontrollen av fartyg på Medelhavet är sämre än kontrollen av flygplan. Slutmålet för de muslimska terroristerna är i huvudsak Tyskland och Sverige – tack vare de två ländernas generösa asylregler där kontrollen av invandrarna i princip är obefintlig.

Den 30-årige islamisten håller européerna ansvariga för situationen i Syrien och säger att det snart är dags för dem att slå till mot bland annat Sverige. Den förra svenska regeringen sponsrade Syriska nationella rådet, en rivaliserande islamistisk faktion i Syrien, med 110 miljoner kronor.

– Om någon attackerar mig, då ska jag givetvis slå tillbaka, förklarar han och tillägger att islamisterna "reser som flyktingar".

– Vissa av jihadisterna reser för att hälsa på sina familjer medan andra reser till Europa för att vara redo.

Uppgifterna från 30-åringen bekräftas av talesmän för säkerhetstjänsterna i USA som känner till IS strategi att "bädda in" islamister i asylströmmarna till Europa. Minst 4000 muslimer från Europa uppges kriga för Islamiska staten och strategin är just nu att vända strömmen av islamister från Syrien tillbaka till Europa.

Den 30-årige islamisten uppger även att han förhörts av västerländska myndigheter och att han då nekat till att ha något med IS att göra.

– Jag sade nej till dem, säger han.

– Alla säkerhetstjänster över hela världen följer oss och försöker fånga oss. Men om någon frågar mig om jag skickar iväg krigare säger jag nej, jag skickar bara iväg flyktingar och hjälper dem att få ett bättre liv.


Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.