Knivdrama i Birmingham
Jacob Billington, 23, höggs ihjäl av knivmannen.

Jacob, 23, mördades av knivmannen i Birmingham

Publicerad 8 september 2020 kl 20.34

Utrikes. 23-årige Jacob Billington föll i helgen offer för den man som, till synes slumpässigt, knivhögg människor i centrala Birmingham i Storbritannien. Det skriver Birminghampolisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Jacob var natten till söndagen ute på stan tillsammans med skolkompisar från Liverpool som var på besök i staden när han attackerades av knivmannen. En vän till Jacob, också han 23 år, knivskars samtidigt och vårdas på sjukhus med kritiska skador, uppger polisen.

– Han var en rolig, omtänksam och underbar person som var omtyckt av alla han träffade, säger Jacobs familj i en kommentar.

Förutom de två 23-åringarna knivskars ytterligare sex personer, fyra män och två kvinnor, varav en 30-årig man och en 22-årig kvinna är kritiskt skadade.

Efter att polisen under söndagen gått ut med övervakningsbilder som visar en misstänkt mörkhyad gärningsman greps en 27-årig man tidigt på måndagsmorgonen i en förort söder om Birmingham. Mannen är fortsatt frihetsberövad misstänkt för mord i ett fall och mordförsök i sju fall.

Det är oklart vilket motiv gärningsmannen hade för sina attacker och polisen har inte gått ut med någon identitet på honom.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0