Knivdrama i Birmingham

Svart galning knivhögg flera i Birmingham

Publicerad 7 september 2020 kl 10.24

Utrikes. En person har dödats och flera skadats i en knivattack i Birmingham i Storbritannien. En misstänkt gärningsman greps tidigt på måndagsmorgonen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var natten till söndagen som en knivbeväpnad man gick till attack mot och knivhögg flera personer i centrala Birmingham. Det första larmet om en knivattack kom in klockan halv ett på natten. Sedan fortsatte attackerna på flera olika platser fram till klockan två. Totalt knivhöggs åtta personer.

En 23-årig man avled och ytterligare två, en 19-årig man och en 32-årig kvinna, skadades allvarligt i knivattackerna, skriver polisen på sin hemsida. Utöver dem blev fem personer mellan 23 och 33 år mindre allvarligt skadade.

Flera personer blev vittnen till den kallblodige knivmannen. En restaurangägare vittnar om hur han såg hur en kvinna knivskars i halsen.

– Jag tittade på honom, stod vänd mot honom, och jag såg att han höll i en liten kniv, inte så stor, som han högg henne i halsen med, berättar restaurangägaren för BBC.

– Han var väldigt kall, ingen panik, ingen reaktion, ingenting. Han högg henne mellan fem och sju gånger, sedan promenerade han vidare som om ingenting hade hänt.

Polisen inledde en stor polisinsats för att gripa knivmannen, men han lyckades komma undan. Under söndagen gick polisen ut med övervakningsbilder på knivmannen, föreställandes en svart man klädd i keps och mörk munkjacka.

– Vi publicerade övervakningsbilder av den misstänkte och fick en stark respons från allmänheten. Jag vill tacka alla som delade vår uppmaning och som bidrog med information till utredningen, säger stadens polischef Steve Graham.

Tidigt på måndagsmorgonen kunde knivmannen gripas i en förort söder om Birmingham. Det är oklart om och i sådana fall vad han hade för motiv till knivattackerna.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0