Jacob Rothschild.

Jacob Rothschild är död

Publicerad 26 februari 2024 kl 16.37

Utrikes. Den brittiske oligarken och globalisten Lord Jacob Rothschild har avlidit vid 87 års ålder, uppger familjen.

Dela artikeln

Jacob Rothschild har varit ett ansikte utåt för den anrika bankfamiljen Rothschild, som för en mer undangömd tillvaro idag.

Vid sidan av bankaffärerna var han involverad i så kallad filantropi och en ledande företrädare för Storbritanniens judar, rapporterar Daily Mail.

Familjen skriver i ett uttalande:

"Vår far Jacob var en klippa i många människors liv, en enastående duktig finansman, en förkämpe för konst och kultur, en hängiven tjänsteman, en passionerad anhängare av välgörande ändamål i Israel och judisk kultur, en ivrig miljövän och mycket älskad vän, far och farfar."

Hans förbindelser med oligarkkollegan Michail Chodorkovskij och hans oljeaffärer på Israelockuperat område på Golanhöjderna har orsakat kontroverser.

Jacob Rothschild har tidigare uppskattande berättat om hur hans gammelfarbror Lord Walter Rothschild perssade den dåvarande brittiske utrikesministern Arthur James Balfour att utlova "en i Palestina upprättad nationell hemvist för det judiska folket". Det handlar om den så kallade Balfourdeklarationen genom vilken Storbritannien hjälpte familjen Rothschild att upprätta ett judiskt nationalhem i Palestina som kom att bli staten Israel.

– Jag anser genuint att detta var en av de mest extraordinära händelserna i det judiska folkets historia, sade Lord Rothschild om deklarationen.

Som en framstående medlem av den inflytelserika Rothschild-familjen har Jacob Rothschild anklagats för att vara inblandad i olika globala sammansvärjningar och manipulera världens ekonomi för egen vinning. Så kallade konspirationsteoretiker hävdar att Rothschild-familjen har utnyttjat sitt finansiella inflytande för att styra politiska beslut och dra nytta av krig och andra globala händelser. Dessa påståenden har bidragit till den negativa bilden av Jacob Rothschild som en globalistisk skuggfigur som agerat bakom kulisserna.

Jacob Rothschild kommer enligt familjen att begravas enligt judisk sed "vid en mindre familjeceremoni".


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Vetenskap

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Mystisk mask med jätteögon har högupplyst syn. Forskare fascineras av upptäckten.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0